Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Roche δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού

Η Roche δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού

Συνεπής στο ραντεβού της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, η Roche Hellas στήριξε τον 8ο αγώνα Greece Race for the Cure 2016 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στη φετινή διοργάνωση, η πολυπληθής ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας ενισχύθηκε με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

«Είναι τιμή μας αλλά και καθήκον μας να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως είναι ο Αγώνας Greece Race for the Cure. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η διάχυση του μηνύματος ότι οι προληπτικές εξετάσεις αλλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήριες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Κάθε χρόνο, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και με το «Άλμα Ζωής» προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην γνώση και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού», δήλωσε η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

Στη διοργάνωση συμμετείχε και φέτος και η ομάδα της Roche Diagnostics Hellas. Ο Θανάσης Ακάλεστος, Head of Business Development της Roche Diagnostics Hellas, δήλωσε ότι, «η Roche Diagnostics Hellas και η Roche Hellas ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους στηρίζοντας τον Αγώνα Greece Race for the Cure και το «Άλμα Ζωής». Είμαστε σταθερά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο και βοηθούμε έμπρακτα στην φροντίδα της υγείας της γυναίκας με παράλληλες καμπάνιες και ενέργειες. Φέτος είμαστε περήφανοι που δίπλα μας έτρεξε η ομάδα των Ελλήνων Ολυμπιονικών, μεταφέροντας και αυτή μαζί μας το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης της νόσου».

Πολύτιμη στήριξη στη διοργάνωση, για την μεγαλύτερη διάχυση του μηνύματος για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ήταν η φετινή συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών. H Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία επιλέχθηκε από το Άλμα Ζωής για να αναλάβει τη βράβευση της 1ης γυναίκας δρομέα στο πλαίσιο του Αγώνα, κατά τη διάρκεια της βράβευσης και συνοδευόμενη από τις Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου (Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη (Πάλη), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα) και Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία,) ανέφερε για την συμμετοχή της ομάδας των Ελλήνων Ολυμπιονικών πως, «είναι αυτονόητο για εμάς να στηρίζουμε διοργανώσεις σαν τη σημερινή. Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη επένδυση για την υγεία μας καθώς και η σωστή διατροφή και η άσκηση. Όλοι μαζί τρέξαμε σήμερα για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση η οποία σώζει ζωές».

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης “For Her” της Roche, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Check Also

Προειδοποιήσεις EΟΔΥ για τα κουνούπια εν όψει θερινής περιόδου

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι, καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών, …