Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / reMind σε Αθήνα και Καλαμάτα από το «Θάλπος-Ψυχική Υγεία»

reMind σε Αθήνα και Καλαμάτα από το «Θάλπος-Ψυχική Υγεία»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού οργανισμού «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» διοργάνωσαν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, εκδηλώσεις και ενέργειες στην Αττική σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης, με θέμα «reMind – Ανακαλύπτοντας την Ψυχική Υγεία μέσα από την Τέχνη», και στην Καλαμάτα, με θέμα «reMind – Ο λόγος στους νέους».

Συγκεκριμένα, το Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε εικαστική έκθεση στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος απέναντι στην ψυχική υγεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ψυχική υγεία της τρίτης ηλικίας. Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν έργα των μελών των Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων των Δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης και Κηφισιάς, με υλικά, όπως πηλός, σύρμα, χαρτόνι κ.λπ. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την υγιή και ενεργό γήρανση.

Αντίστοιχα, το Θάλπος Καλαμάτας διοργάνωσε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, που αποσκοπούσε στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ειδικότερα την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας. Οι νέοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές ενέργειες, όπως ενημερωτικά quiz και βιντεοπροβολές για την ψυχική υγεία, και αποτύπωση και έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων με δημιουργικά μέσα. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Καλαμάτας πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (street awareness) για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων.

Check Also

“MissingB”: Η GSK ενημερώνει το κοινό για τη Μηνιγγίτιδα Β

Η GSK ξεκινά στην Ελλάδα μια νέα παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Μηνιγγιτιδοκοκκική …