Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / OsteoStrong για δυνατό μυοσκελετικό σύστημα: Έρχεται το τέλος της οστεοπόρωσης;

OsteoStrong για δυνατό μυοσκελετικό σύστημα: Έρχεται το τέλος της οστεοπόρωσης;

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ο Δρ. John Jaquish, εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, ο κ. Kyle Zagrodzky, ιδρυτής και CEO της OsteoStrong Franchising L.L.C. και η κα Μυρτώ Μαυρολέων, εκπρόσωπος της Osteofit ΑΕ, παρουσίασαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τα 4 υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης Spectrum, στα οποία βασίζεται η μέθοδος OsteoStrong, και μίλησαν για τα θεαματικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Η μέθοδος

Η OsteoStrong αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος, αντιστρέφοντας ακόμα και τα αποτελέσματα της οστεοπόρωσης. Πρόκειται για τη μοναδική μέθοδο διεθνώς που, χωρίς γυμναστική και συμπληρώματα διατροφής, συμβάλλει δραστικά στην ενδυνάμωση του σκελετικού συστήματος, ενεργοποιώντας τη φυσική λειτουργία αύξησης της οστικής πυκνότητας και της μυϊκής μάζας.

Βασίζεται στη χρήση τεσσάρων ρομποτικών μηχανημάτων πρωτοποριακής τεχνολογίας (σύστημα SPECTRUM), καθένα από τα οποία επιτυγχάνει την ενδυνάμωση διαφορετικών σημείων του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα την απόκτηση ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος.

Αρχή της μεθόδου είναι ο νόμος της οστεογονικής φόρτισης (osteogenic loading), ο οποίος διατυπώθηκε από τον Dr. John Jaquish, αξιοποιώντας τα ευρήματα του Γερμανού γιατρού Dr. Julius Wolf, που, ήδη από το 1892, είχε υποστηρίξει ότι τα οστά προσαρμόζονται στη φόρτιση-πίεση που τους ασκείται. Εάν αυτή η φόρτιση-πίεση αυξηθεί, τότε τα οστά αυτoαναπλάθονται, με αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα. Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα της οστεογονικής φόρτισης τεκμηριώνονται σε περισσότερες από 25.400 κλινικές μελέτες.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα, και επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Κι όλα αυτά με μόλις 60 δευτερόλεπτα την εβδομάδα!

Η φιλοσοφία της μεθόδου είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία εδώ και δεκαετίες, σημείωσε κατά την παρουσίασή του ο Δρ. John Jaquish, ο οποίος εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη μέθοδο σε μια προσπάθεια να βρει λύση για την οστεοπόρωση που εμφάνισε η μητέρα του. Κι αυτό το κατάφερε μελετώντας επισταμένως τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Σήμερα, χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, η μέθοδος αυτή μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, σε όλον τον κόσμο.

Από την ηλικία των 30 χρόνων και έπειτα, το ανθρώπινο σώμα χάνει ετησίως το 1% της οστικής του μάζας, με αποτέλεσμα μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα, σταδιακή μείωση της δύναμης και περιορισμό της ευκινησίας. Μιλώντας για τη βασική αρχή της μεθόδου OsteoStrong, εξήγησε ότι «το μυοσκελετικό σύστημα αντιδρά στην άρση βαρών και στις ισχυρές δυνάμεις που του ασκούνται από τη διαχείριση του ίδιου του του βάρους, αναπτύσσοντας νέα οστική και μυική μάζα. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας. Γι’ αυτό και η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί από τον Dave Asprey το “απόλυτο biohack” – ένας θετικός τρόπος να αλλάξει κανείς τη ζωή και το σώμα του».

«Αυτό που κάνει το σύστημα OsteoStrong τόσο συναρπαστικό είναι ότι όσοι το δοκιμάζουν, βλέπουν ριζικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, καταβάλλοντας προσπάθεια μόλις 60 δευτερολέπτων, μία φορά την εβδομάδα, φορώντας τα καθημερινά τους ρούχα. Μετά τις συνεδρίες, δεν αισθάνονται κούραση, δεν ιδρώνουν και δεν “πιάνονται”, συνεπώς μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους χωρίς καθυστέρηση ή επιβάρυνση. Νεαροί αθλητές βελτιώνουν τις επιδόσεις τους μετά από λίγες μόνο συνεδρίες, μεσήλικες εξαλείφουν τον πόνο στις αρθρώσεις και στην πλάτη, ανακτώντας τη δύναμη και τη ζωτικότητά τους, αλλά και άτομα ηλικίας 70, 80 ή 90 ετών αναστρέφουν την οστεοπόρωση και αποκτούν την οστική πυκνότητα ενός τριαντάχρονου. Είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους», σχολίασε σχετικά ο Kyle Zagrodzky, ο οποίος τόνισε ότι και προσωπικά είδε μεγάλη διαφορά εφαρμόζοντας τη μέθοδο.

Οι δύο ομιλητές διευκρίνισαν, επίσης, ότι η μέθοδος από μόνη της δεν συνιστά γυμναστική, ωστόσο είναι απολύτως συμβατή με την άσκηση και επιπλέον αυξάνει τα οφέλη της, λειτουργώντας προληπτικά σε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκειά της. Γενικώς, η μέθοδος έχει αποδειχθεί ότι παρέχει όλα τα οφέλη της οστεογονικής φόρτισης, συμβάλλοντας στην οστεογένεση, χωρίς όμως τραυματισμούς και επιβάρυνση των αρθρώσεων.

«Η Osteofit AE είναι θυγατρική της Osteofit Entreprises Company Ltd, με έδρα την Κύπρο. Δημιουργήθηκε με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα, χαρίζοντας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ελευθερία, ανεξαρτησία κινήσεων και ποιότητα ζωής. Όλοι μπορούμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, στο σώμα, στο πνεύμα και στις καθημερινές συνήθειες – και η OsteoStrong μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, με τρόπο άμεσο και μετρήσιμο», τόνισε η κα Μυρτώ Μαυρολέων, μιλώντας για τον ερχομό της OsteStrong στην Ελλάδα.

Το πρώτο κέντρο της OsteoStrong θα λειτουργήσει στο Μαρούσι (Σώρου 3-5) τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

«Το απόλυτο biohack»

Τα αποτελέσματα της μεθόδου περιγράφονται ως θεαματικά, καθώς όσοι την έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για επίτευξη καλύτερης ισορροπίας, μεγαλύτερης ευελιξίας και αύξησης της μυοσκελετικής δύναμης. Επιπλέον, φέρεται να επιτυγχάνει βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αύξηση ενέργειας, μείωση πιθανότητας κατάγματος, εξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις, ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης, αλλά και μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (Διαβήτης Τύπου ΙΙ).

Οι συνεδρίες της OsteoStrong γίνονται μία μόνο φορά την εβδομάδα και δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά και στα 4 μηχανήματα. Ο συνολικός καθαρός χρόνος ώθησης ή έλξης σε κάθε ένα από τα μηχανήματα δεν υπερβαίνει τα 60 δευτερόλεπτα, σε εβδομαδιαία βάση. Η διαδικασία δεν απαιτεί προετοιμασία και δεν είναι επίπονη, ενώ επιβλέπεται και καθοδηγείται σε όλη τη διάρκειά της από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μιλώντας στη συνέχεια προσωπικά με τους John Jaquish και Kyle Zagrodzky, μας ενημέρωσαν ότι το κόστος της μεθόδου, η οποία λανσάρεται τώρα στη χώρα μας, προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα της εκάστοτε χώρας, ενώ η δημοφιλία της φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς στη Σουηδία, αλλά και στην Ισπανία.

Στη δε ερώτηση για το πώς μπορεί κανείς να πειστεί ότι 60 δευτερόλεπτα ανά εφαρμογή την εβδομάδα είναι αρκετά για να ενδυναμώσουν το μυοσκελετικό σύστημα, ο Dr. Jaquish ήταν κατηγορηματικός: είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται! Κι αυτό διότι το όλο σύστημα βασίστηκε στη μελέτη της στιγμής της προσγείωσης στο έδαφος των αθλητών ενόργανης γυμναστικής και στην πίεση που τους ασκείται τότε, η οποία είναι στιγμιαία.

Check Also

Ο ρόλος της εμμηνόπαυσης στη γυναικεία οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι ένα χρόνιο ασυμπτωματικό νόσημα, το οποίο σχετίζεται με μείωση της οστικής μάζας, …