Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / O Γεώργιος Τουσίμης νέος Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas

O Γεώργιος Τουσίμης νέος Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas

Η Amgen ανακοίνωσε τον διορισμό του Γεωργίου Τουσίμη ως Γενικού Διευθυντή της Amgen Hellas από την 1η Ιουνίου 2019. Ο κος Τουσίμης, έχοντας διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ της Αmgen Hellas από το 2016, προάγεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή, με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Με μεγάλη χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω τη Γενική Διεύθυνση της Amgen Hellas, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η τοποθέτηση ενός Έλληνα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία μας υποδηλώνει και ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη που δείχνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η Amgen, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Πρωταρχικό μου μέλημα στον νέο μου ρόλο είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων και Κυπρίων ασθενών στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις της Amgen, που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία, μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας», σχολίασε αναφορικά με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του ο κος Τουσίμης.

Ο Γεώργιος Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Χημικός Μηχανικός με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιπλέον σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen στη Γερμανία, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

Check Also

LDL ALERT: 3 εκατ. περίπου Έλληνες με υπερχοληστερολαιμία!

Συνεχίζεται, για δεύτερη χρονιά, η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης “LDL ALERΤ”, μία πρωτοβουλία της Amgen Hellas, …