Αρχική / Επικαιρότητα / Novartis, Μανιαδάκης και στο βάθος εκλογές

Novartis, Μανιαδάκης και στο βάθος εκλογές

Με… φόρα επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis, κάτι που αναμενόταν, λόγω των “αναγκών” που εγείρει η προεκλογική περίοδος.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για δωροδοκία.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μανιαδάκης ανέφερε στο protothema.gr:

«Μου ασκούνται ξεκάθαρες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων, τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει». Και συνέχισε: «Με ρωτούν για τον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα. Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι, με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουν για λογαριασμό των πολιτικών».

Ακόμη, στη συνέντευξή του ο Νίκος Μανιαδάκης ανέφερε σχετικά με τη σε βάρος του ποινική δίωξη ότι «η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» και προσέθεσε: «Μου ασκήθηκαν πιέσεις, κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων, ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες με κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων», ενώ χαρακτήρισε τη σε βάρος του δίωξη ως «καθαρά πολιτική».

Check Also

Στον πάγο οι προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, λόγω εκλογών

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, λόγω της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και …