Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / #mapmyday στην Αθήνα, στις 3 Απριλίου

#mapmyday στην Αθήνα, στις 3 Απριλίου

Η καθημερινή μετακίνηση είναι αγώνας για χιλιάδες συνανθρώπων μας που χρησιμοποιούν αμαξίδια, άλλου είδους κινητικά βοηθήματα ή βρεφικά καρότσια. Τα σκαλοπάτια είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντούν. Το πρώτο #mapmyday της Αθήνας στοχεύει να κάνει την πόλη λίγο πιο φιλική για άτομα με κινητικούς περιορισμούς κάθε είδους.

Οι «Σύμμαχοι Υγείας», σε συνεργασία με τη Humanity in Action, χρησιμοποιούν το wheelmap.org, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικά προσβάσιμων τοποθεσιών παγκοσμίως, για να καταγράψουν την προσβασιμότητα καταστημάτων και υπηρεσιών στο πιο πολυσύχναστο τμήμα της Αθήνας, την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Καραγεώργη Σερβίας, και εξαπλώνεται μεταξύ της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Μοναστηρακίου.

ΠΟΤΕ: Το #mapmyday θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 17:00.

ΠΟΥ: Το σημείο εκκίνησης θα είναι στην Πλατεία Συντάγματος – μπροστά από το κεντρικό σιντριβάνι.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για την αξία της προσβασιμότητας στον χώρο για όλους και τις δυνατότητες που προσφέρει το wheelmap.org, μία πλατφόρμα ανοιχτή σε όλους, διαθέσιμη σε 22 γλώσσες και εφαρμογή για τηλέφωνα iPhone, Android Smartphone και Windows Phone.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-7462214, 210-7462069 και chsr@med.uoa.gr