Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «LET’S ΠΑΠ»: Ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στον Δήμο Ιλίου

«LET’S ΠΑΠ»: Ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στον Δήμο Ιλίου

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο Δημαρχείο Ιλίου, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Με στόχο την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης, οι συνεργαζόμενοι φορείς επιχειρούν να διαδώσουν το μήνυμα ότι ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μία και μόνο εξέταση μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «LET’S ΠΑΠ», η οποία τελεί υπό την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HECPA Group), την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, του Συλλόγου Ασθενών «Άγγιγμα Ζωής» και την ευγενική χορηγία της Leaseplan και της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Aenorasis.

To βασικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Let’s ΠΑΠ, Καν’ το για σένα!», υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που πρέπει να δίνει κάθε γυναίκα στον τακτικό γυναικολογικό της έλεγχο – κάνοντάς τον πρωτίστως για εκείνη, για τη δική της ζωή, για τη δική της υγεία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας της εκστρατείας: η δωρεάν  εφαρμογή «LΕΤ’S ΠΑΠ» και το Virtual Reality Project «Let’s ΠΑΠ Κάντο για σένα!».

Πρόγραμμα
Νίκος Ζεννέτος, Δήμαρχος Δήμου Ιλίου
Ευριπίδης Μπιλιράκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, BSCCP trainer – HeCPA Group, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης
Μαρία Χαλάτση, Marketing Manager – Diagnostics Department Aenorasis
Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας Aenorasis
Κλέλια Χαρίση, Δημοσιογράφος – Πρέσβειρα εκστρατείας Let’s ΠΑΠ

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Κλέλια Χαρίση.

Check Also

Επαγγελματίες υγείας, οδηγοί ταξί, πωλητές και αστυνομικοί μεταξύ των εργαζομένων που κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19

Καθώς γίνονται σταδιακά βήματα επανόδου στην κανονικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Harvard …