Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού” στην Αλεξανδρούπολη

H “Κίνηση «μαστ»… για τον καρκίνο του μαστού” στην Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, το ταξίδι ζωής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, «Κίνηση Μαστ». Πρόκειται για μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, στην ελληνική περιφέρεια με στόχο κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού. 

Η «Κίνηση Μαστ» τελεί υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN,για την οποία αποτελεί μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς η ELPEN δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησαν οι δωρεάν μαστογραφίες σε 100 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), οι οποίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Ε.Α.Ε., την ΚΕΔΕ, το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN, σχετική ενημερωτική εκδήλωση προς την ιατρική κοινότητα της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, και ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος και ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος ELPEN, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Ιδιαίτερης σημασίας για την ELPEN αποτελεί η επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ο Έβρος είναι η γενέτειρα του Ιδρυτή και Προέδρου της, κ. Δημήτριου Πενταφράγκα, ο οποίος με έμπνευση τον τόπο του δημιούργησε πριν 50 χρόνια την πρωτοπόρο Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία. Ο κ. Τρύφων με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων προσφοράς και προσήλωσης τηςELPENστην υγεία, την έρευνα και τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι «Η ELPEN σηματοδοτεί τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας της με μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς που στόχο έχει την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η συμβολή της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ, είναι πολύτιμη για την επιτυχή υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου».

Check Also

Τι προβλέπει ο αλγόριθμος επανένταξης των αθλητών μετά από νόσηση με COVID-19

Η προσβολή του μυοκαρδίου κατά τη νόσηση από SARS-CoV-2 είναι πολύ συχνή και περιγράφεται μέχρι …