Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Sanofi: Με επένδυση €610 εκατ. θέτει τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της για τα εμβόλια

Sanofi: Με επένδυση €610 εκατ. θέτει τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της για τα εμβόλια

Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη Γαλλία, με στόχο να αυξήσει τις ικανότητές της στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων, και να συμβάλει στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημικών κινδύνων. Στο πλαίσιο της εταιρικής της στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Sanofi θα επενδύσει €610 εκατ. για τη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και ενός ερευνητικού κέντρου στη Γαλλία που θα εστιάζουν στα εμβόλια.

«Η καρδιά της Sanofi χτυπά στη Γαλλία. Διαθέτουμε μακρά ιστορία και εξαιρετικές ομάδες ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενσαρκώνοντας τις σημαντικές αξίες μας. Επενδύοντας σε νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Sanofi τοποθετεί τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της, με στόχο να αναδείξει τη χώρα σε ένα κέντρο αριστείας παγκοσμίου κύρους στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi. «Η Sanofi αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα Υγείας στη Γαλλία, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Είναι καθήκον μας να διαθέσουμε πόρους και την τεχνογνωσία μας στην αντιμετώπιση της σημερινής πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να επενδύσουμε στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες. Χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη συνεργασία και δέσμευση των γαλλικών αρχών με τις οποίες εργαζόμαστε τους τελευταίους μήνες για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Η Sanofi θα επενδύσει στην παραγωγή εμβολίων στη Γαλλία και θα δημιουργήσει την Εξελικτική Μονάδα Εμβολίων (Evolutive Vaccine Facility/ EVF) στο Neuville sur Saône. Η εν λόγω υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα θα χρησιμοποιεί τις πλέον πρόσφατες καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής εμβολίων. Το έργο αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους €490 εκατομμυρίων σε διάστημα πέντε ετών και αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη και τη στενή συνεργασία της Sanofi με τις γαλλικές αρχές τους τελευταίους μήνες.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου θα επιτρέψει στη Sanofi Pasteur, την παγκόσμια μονάδα της Sanofi που εστιάζει στα εμβόλια, να καταστεί ο πρώτος φαρμακευτικός παραγωγός που θα επωφεληθεί από ένα τέτοιο βιομηχανικό εργαλείο και θα διασφαλίσει τη προμήθεια εμβολίων στην περίπτωση μιας νέας πανδημίας.

Η μονάδα EVF αποτελεί έναν νέο τύπο εργοστασίου που έχει σχεδιαστεί γύρω από μια κεντρική εγκατάσταση, η οποία φιλοξενεί αρκετές μονάδες ψηφιακής παραγωγής που επιτρέπουν την παραγωγή τριών μέχρι και τεσσάρων εμβολίων ταυτόχρονα, έναντι ενός εμβολίου μόνο, όπως συμβαίνει στις υφιστάμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χάρη σε αυτή τη σπονδυλωτή μορφή, θα είναι δυνατό να δοθεί προτεραιότητα στην έγκαιρη παραγωγή ενός συγκεκριμένου εμβολίου με βάση τα εκάστοτε προβλήματα δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, η Sanofi έχει δεσμευτεί να επενδύσει €120 εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γαλλία στις εγκαταστάσεις της Sanofi Pasteur, στο MarcylEtoile, για την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων. Αυτή η υπερσύγχρονη ψηφιακή μονάδα θα φιλοξενεί άκρως εξειδικευμένα εργαστήρια, όπου θα είναι δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων έναντι αναδυόμενων ασθενειών και ιών που προκαλούν πανδημία. Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σημείο αναφοράς παγκοσμίως στα πεδία της προκλινικής έρευνας, αλλά και της φαρμακευτικής και κλινικής ανάπτυξης. Η Sanofi εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στη γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο έργο.

Η εταιρεία μοιράζεται το όραμα των γαλλικών αρχών για μία κυρίαρχη Ευρώπη στον τομέα της Υγείας, ανακοινώνοντας τον περασμένο Φεβρουάριο τη δημιουργία μιας νέας κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API). Η εταιρεία είναι σήμερα έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε άλλα έργα, τα οποία θα προσφέρουν στην Ε.Ε. επιπλέον ικανότητες παραγωγής εμβολίων (πρόγραμμα επέκτασης της μονάδας EVF) ή μονοκλωνικών αντισωμάτων (εγκατάσταση δεξαμενών κυτταρικής καλλιέργειας και έργο έναρξης νέας επιχείρησης). Αυτές οι συμπληρωματικές δυνατότητες είναι δυνατό να αξιοποιηθούν από την Ε.Ε. και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, σε περίπτωση μιας υγειονομικής κρίσης.

Check Also

Εξαιρούνται από τη φαρμακευτική δαπάνη τα εμβόλια

Εκτός της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης βγαίνουν τελικώς τα εμβόλια, αίτημα που υπήρχε εδώ και χρόνια από τη φαρμακευτική …