Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 6o Sustainable Talks: “Η φροντίδα είναι το φάρμακο”

6o Sustainable Talks: “Η φροντίδα είναι το φάρμακο”

Η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου οργανώνει σειρά μονοθεματικών συζητήσεων, με τίτλο Sustainable Talks, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Στις 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έκτη κατά σειρά εκδήλωση, με θέμα το μέλλον της φαρμακευτικής καινοτομίας και τη συμβολή της όχι μόνο στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, αλλά και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Το 6ο Sustainable Talks, το οποίο παρακολούθησαν στελέχη και εκπρόσωποι εταιρειών από διάφορους κλάδους της Οικονομίας, εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική πρόοδος έχει ανοίξει τον δρόμο για την ιατρική ακριβείας, τις γενετικές και προσωποποιημένες θεραπείες, καθώς και για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, με επίκεντρο τις κλινικές μελέτες.

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, Dr. Thomas Hudson, Senior Vice President & Chief Scientific Officer της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, έδωσε στο κοινό μια εικόνα του όχι-και-τόσο-μακρινού μέλλοντος, φωτίζοντας σημεία, τα οποία πολλές φορές διαφεύγουν της προσοχής μας, όπως π.χ. για το πώς οι κοινωνικές ανάγκες κατευθύνουν την ερευνητική δραστηριότητα, για τα νέα επαγγέλματα που έρχονται στο προσκήνιο μέσα από την αξιοποίηση της ανάλυσης δεδομένων, αλλά και για το πώς η πανδημία του COVID-19 κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι επιτυχημένες συνεργασίες, όχι μόνο με την ακαδημαϊκή και start-up κοινότητα, αλλά και μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, αποτελούν το κλειδί για την επόμενη μέρα.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι,  εν μέσω της πανδημίας, η συνεργασία μεταξύ ερευνητικών τμημάτων φαρμακευτικών εταιρειών απλουστεύθηκε, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η έρευνα για εμβόλια και θεραπείες.  Αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της έρευνας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε ότι: «O φαρμακευτικός κλάδος, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους και πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς τομείς στον κόσμο, δεν χρειάζεται να αναζητήσει έναν κοινωνικό σκοπό. Είναι ήδη ενσωματωμένος στο επιχειρηματικό μοντέλο, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν υγεία και ευημερία στην ανθρωπότητα. Εν μέσω της κολοσσιαίας πανδημικής κρίσης, αυτός ο σκοπός είναι πιο σημαντικός από ποτέ».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Πάκης Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στο πώς η σύνδεση της φαρμακευτικής έρευνας με τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας αποδεικνύει τη σημασία της προσήλωσης στις αρχές βιωσιμότητας, ως μέρους της κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, τόσο για την επιτυχία των ίδιων των επιχειρήσεων, όσο και για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ: https://www.livemedia.gr/sustainable20

Χορηγός της εκδήλωσης: AbbVie

Χορηγοί επικοινωνίας: CNN Greece, ONMED.GR

Check Also

Η AbbVie ‘χρυσή’ στα Patient Partnerships Awards 2020

Μια σημαντική διάκριση κέρδισε η AbbVie την Τρίτη 21 Ιουλίου, στην απονομή των βραβείων Patient …