Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στρατηγική συνεργασία ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. και EMMA CAPITAL στη διανομή φαρμάκων

Στρατηγική συνεργασία ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. και EMMA CAPITAL στη διανομή φαρμάκων

Η φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. ανακοίνωσε την είσοδο της EMMA CAPITAL στο μετοχικό κεφάλαιό της.

Η ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακαποθήκες, με κύκλο εργασιών σε επίπεδο ομίλου που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ το 2020, απασχολεί 105 άτομα και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2100 τ.μ. στην Καλλιθέα. Εξυπηρετεί περισσότερα από 650 φαρμακεία σε καθημερινή βάση και περισσότερες από 100 φαρμακαποθήκες και διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015. Από το 2009 δραστηριοποιείται στον τομέα των third part logistics.

H Emma Capital είναι ένα σημαντικό και δραστήριο ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, τσεχικών συμφερόντων, με επενδύσεις σε πολλούς στρατηγικούς τομείς (τράπεζες, ενέργεια κ.ά.), ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα από τη μακρόχρονη παρουσία της στον ΟΠΑΠ, αλλά και την πρόσφατη κατάθεση μη δεσμευτικής πρότασης ύψους 600 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Vivartia.

Στο τιμόνι της ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. παραμένουν οι κ.κ Καλλιβρούσης Αυγουστίνος και Σκυλακάκης Θεόδωρος, συνιδρυτές της εταιρείας, οι οποίοι από τη θέση του Πρόεδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου θα συνεχίσουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους πλάνου με την πολύτιμη συνδρομή των ανθρώπων της EΜΜΑ.

«Η ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε παραμένει μια εταιρεία αφοσιωμένη στην κάλυψη των αναγκών του φαρμακείου και με προσήλωση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Με την στρατηγική βοήθεια της EMMA CAPITAL, δημιουργούμε από κοινού έναν αξιόπιστο συνεργάτη τόσο για τη Φαρμακευτική Βιομηχανία, όσο και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η σημαντική αυτή επιλογή ενός τέτοιου μεγέθους επενδυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Ελληνική Οικονομία, όσο και στην εταιρεία μας, και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες που αυτή η εξέλιξη δημιουργεί. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δρόμος των συνεργασιών είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη, καθώς η εποχή μας επιτάσσει εξωστρέφεια και στρατηγικές συμμαχίες», σχολιάζουν οι κ.κ. Καλλιβρούσης και Σκυλακάκης.

Check Also

Κλινική μελέτη από Sanofi και GSK για εμβόλιο ενάντια στην COVID-19

Η Sanofi και η GSK ξεκίνησαν στις 16 Οκτωβρίου την κλινική μελέτη Φάσης 1/2 για …