Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ανησυχία HAPCO για τη μη δημοσιοποίηση ειδικών πρωτοκόλλων για την ασφαλή διεξαγωγή συνεδρίων και εκθέσεων

Ανησυχία HAPCO για τη μη δημοσιοποίηση ειδικών πρωτοκόλλων για την ασφαλή διεξαγωγή συνεδρίων και εκθέσεων

Σύμφωνα με απόφαση του κράτους, από την 1η Ιουλίου επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή φυσικών συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers)  εκφράζει την έντονη αγωνία και ανησυχία του για τη μη δημοσιοποίηση των ειδικών πρωτοκόλλων από τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, τα οποία απαιτούνται για τη διεξαγωγή των φυσικών συνεδρίων.

Ήδη, αρμόδιες επιτροπές έχουν επεξεργαστεί προτάσεις που έχει υποβάλει αναλυτικά ο HAPCO, αναφορικά με τις οποίες έχουν υπάρξει οι σχετικές συμφωνίες, αλλά μέχρι σήμερα τα πρωτόκολλα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Τις τελευταίες μέρες, ο HAPCO με τηλε-διασκέψεις βρίσκεται κοντά στα μέλη του και τα ενημερώνει για τις εξελίξεις που αφορούν στο άνοιγμα των συνεδρίων, εν αναμονή και των σχετικών δημοσιοποιήσεων. Η προσπάθεια επανεκκίνησης του εθνικού συνεδριακού τουρισμού είναι αναμφισβήτητα εθνική υπόθεση, και ο HAPCO βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτό τον αγώνα. Η όποια καθυστέρηση δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων στα γραφεία οργάνωσης συνεδρίων και την πιστοποίηση των PCO για ασφαλή πραγματοποίηση των φυσικών συνεδρίων, και παράλληλα συμβάλλει αρνητικά στην ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας, όσο δεν κινείται τουλάχιστον η «εθνική» συνεδριακή αγορά.

Check Also

Ενισχύεται το ΕΣΥ: Προκήρυξη 81 θέσεων για μόνιμους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα δε αυτών που …