Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / HTA Conference 2019: «Συνάντηση Κορυφής» για την Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας

HTA Conference 2019: «Συνάντηση Κορυφής» για την Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας

Τη βέλτιστη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας και την προώθηση της συνεργασίας σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, κατά την πορεία της χώρας μας προς ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΗΤΑ, θα εξετάσει το Συνέδριο “HTA Conference: The way forward for HTA cooperation – Teaming up for value”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, για 4η χρονιά.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών για την Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας (EUnetHTA), καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών Φορέων, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Μερικούς μήνες μετά την πολυαναμενόμενη σύσταση της Επιτροπής ΗΤΑ, το Συνέδριο θα επιδιώξει να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, ώστε να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές και να προτείνει τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή ενός οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας προς όφελος του Συστήματος Υγείας, των ασθενών και της ελληνικής κοινωνίας.

22 εξέχοντες εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον της Πολιτικής Φαρμάκου στην Ευρώπη, εστιάζοντας στις καλές πρακτικές από την εφαρμογή ΗΤΑ και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Ειδικότερα, θα αναλυθεί ο ρόλος της αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας, θα αναδειχθούν τα οφέλη και οι προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή διαφορετικών προσεγγίσεων στο ζήτημα του ΗΤΑ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ΗΤΑ και Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις ειδικών διεθνούς εμβέλειας, όπως η Flora Giorgio, Head of Sector, HTA, Directorate General Health and Food Safety (DG SANTE), European Commission, ο Markus Guardian, Chief Operating Officer της EUnetHTA Joint Action, ο Πάνος Καναβός, PhD, Associate Professor, Deputy Director, LSE Health, Department of Social Policy, London School of Economics, η Katarzyna Kolasa, Professor of Health Economics, Kozminski University, Head of Health Economics & Healthcare Management, Wangs Switzerland, ο Jaime Espín, Professor, Andalusian School of Public Health και η Ann-Sophie Kuschel, Senior Consultant, HEOR, IQVIA Munich.

Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται για πρώτη φορά από τη διεξαγωγή μονοήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου (Workshop), με θέμα την τιμολόγηση και την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας. Το προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα Σεμινάριο πραγματοποιείται τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, με εισηγητές τον Δρ. Πάνο Καναβό, Associate Professor, Deputy Director, LSE Health, Department of Social Policy, London School of Economics και επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Medical Technology Research Group (MTRG) και τον Άρη Αγγελή, Ερευνητή στο Medical Technology Research Group, LSE Health.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εταίρους της Υγείας κατανοήσουν καλύτερα τις πολύπλοκες διαδικασίες προετοιμασίας και εφαρμογής του συστήματος ΗΤΑ, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για τη βελτιστοποίησή τους.

Κύριος χορηγός του Συνεδρίου είναι η εταιρεία IQVIA και χορηγοί οι εταιρείες: AstraZeneca, MSD, MYO HTA Solutions και Pfizer, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες: CSL Behring, Roche και Sanofi. Εταιρική συμμετοχή στο συνέδριο έχουν οι εταιρείες AbbVie, ELPEN, GILEAD, Novo Nordisk και Servier.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Check Also

Κικίλιας: «Πολιτική μας βούληση είναι τα πολύ δύσκολα περιστατικά να υπηρετηθούν από γονιδιακές θεραπείες εδώ, στη χώρα μας»

Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού …