Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Healthcare Business Awards 2018: Καινοτομία και διακεκριμένες πρακτικές στην Υγεία είχαν την τιμητική τους

Healthcare Business Awards 2018: Καινοτομία και διακεκριμένες πρακτικές στην Υγεία είχαν την τιμητική τους

Παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων των φετινών «άριστων» του χώρου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2018. Για 3η συνεχή χρόνια, ο θεσμός που διοργανώνεται από την Boussias Communications και το Health Daily, επιβράβευσε την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις πρακτικές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σε όλο το φάσμα της Υγείας.

Σύλλογοι Ασθενών, ΜΚΟ, Πανεπιστήμια, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού διακρίθηκαν για την πολύπλευρη συνεισφορά τους στον κλάδο της Υγείας. Διακρίσεις εξασφάλισαν και καινοτόμες πρακτικές e-Health που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, καθώς και σημαντικές εθνικές/περιφερειακές πρωτοβουλίες προαγωγής Υγείας και δράσεων από επιχειρήσεις εκτός του κλάδου, με σημαντικό αντίκτυπο στο χώρο της Υγείας.

«Παρόλο που η χώρα έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ύστερα από 10ετή ύφεση, χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Ο κλάδος της Υγείας ήταν απ’ αυτούς που υπέφερε τις δεκαετίες που οδήγησαν στην κρίση. Και είναι απ’ αυτούς που, αν δεν βελτιωθούν συστηματικά όσον αφορά τα δομικά χαρακτηριστικά τους, θα είναι δύσκολο για την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει την επόμενη δεκαετία. Γι’ αυτό, χρειάζεται έργο από την Πολιτεία και από όλους τους εμπλεκόμενους. Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, καθώς βραβεύονται σημαντικές μονάδες, οργανισμοί και άτομα για την προσφορά τους στην Υγεία. Οι βραβεύσεις αυτές έχουν πολλή μεγάλη σημασία και δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, εάν ο καθένας δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί», ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών ΟΠΑ και Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ.

«Τόσο εγώ προσωπικά, αλλά και στελέχη του Υπουργείου, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σήμερα ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, είτε είναι η παροχή υπηρεσιών Υγείας στους συνανθρώπους μας, είτε είναι η έρευνα, είτε είναι η υγιής επιχειρηματικότητα, είτε είναι η συνολική δράση για τα δικαιώματα των ασθενών», σημείωσε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Συνολικά απονεμήθηκαν 88 βραβεία στις παρακάτω γενικές κατηγορίες:

  • Σύλλογοι Ασθενών
  • Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ
  • Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία
  • Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά ιδρύματα / Ερευνητικά κέντρα
  • Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες
  • Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις
  • Νοσοκομεία /Ιδιωτικές Κλινικές / Διαγνωστικά Κέντρα
  • Επιχειρήσεις Ιaτροτεχνολογικού Εξοπλισμού
  • Προφορά στην Υγεία από Επιχειρήσεις / Οργανισμούς εκτός κλάδου
  • Πρακτικές e-Health

Συγκινητική ήταν, επίσης, η απονομή των ειδικών Τιμητικών Βραβείων σε προσωπικότητες που, με το έργο τους, συνέβαλαν στη βελτίωση του κλάδου της Υγείας, θέτοντας στο επίκεντρο τον ασθενή και το κοινωνικό σύνολο. Ειδικότερα, Τιμητικά Βραβεία έλαβαν οι:

Δημήτρης Κοντοπίδης, Επίτιμος Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση

”Hellenic Cystic Fibrosis Association”, Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στην ενδυνάμωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών.

Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής – Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής

Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στην  Ιατρική Επιστήμη.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Τιμητικό Βραβείο «Επιχειρηματικότητας και προσφοράς στην Υγεία 2018»

Παρασκευάς Αυγερινός, Ιατρός – Πολιτικός, Ιδρυτικό Μέλος του ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός Υγείας, Τιμητικό βραβείο, για τη συμβολή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Παρακολουθώ τις προσπάθειες και τις διευκρινίσεις του Υπουργείου. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι την αισιοδοξία τους. Σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει πλέον καταληφθεί εντελώς από τον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ πως το ΕΣΥ “ακρωτηριάστηκε στη Βουλή· όταν η Βουλή δεν ψήφισε ουσιαστικούς θεσμούς και, μαζί με αυτούς, και τη φιλοσοφία του ΕΣΥ», δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο κ. Αυγερινός.

Χορηγοί των Healthcare Business Awards 2018 ήταν οι εταιρείες Affidea και Ευρωκλινική Αθηνών.

Check Also

70 χρόνια Medtronic, προσφέροντας θεραπείες για περισσότερες από 70 παθήσεις

Η Medtronic plc (NYSE:MDT) συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυσή της και ανανεώνει τη …