Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H IPSEN Hellas ενεργή στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του νεφρού

H IPSEN Hellas ενεργή στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του νεφρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Nεφρού, στις 21 Ιουνίου, η ΙPSEN Hellas, θυγατρική του πολυεθνικού βιοφαρμακευτικού ομίλου IPSEN που επικεντρώνεται στην καινοτομία και την εξειδικευμένη φροντίδα, συμμετείχε ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη σοβαρή αυτή ασθένεια.

Συγκεκριμένα, η IPSEN Hellas πραγματοποίησε στα γραφεία της ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με προσκεκλημένους τους εργαζόμενους της IPSEN, αλλά και εργαζόμενους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, μοιράζοντας παράλληλα ενημερωτικό υλικό για τη νόσο.

«Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής εμπεριέχουν, ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας», ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, Ογκολόγος-Παθολόγος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών αποτελεί την ημέρα κινητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με καρκίνο των νεφρών, των οικείων και των περιθαλπόντων τους, της ιατρικής κοινότητας και οργανώσεων ασθενών με καρκίνο για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Στόχος μας να μη μείνει κανείς αδιάγνωστος, να είναι ευαισθητοποιημένοι οι ιατροί και οι ασθενείς, ώστε να σώζονται όργανα και ζωές, αλλά και να γίνεται σωστός προγεννητικός έλεγχος για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην ίαση του καρκίνου», σημείωσε με τη σειρά της η κα Αθηνά Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνική Συμμαχία Οικογενειών κατά της νόσου VHL.

«Η IPSEN είναι ένας παγκόσμιος εξειδικευμένος βιοτεχνολογικός όμιλος που θέλει να προσφέρει αξία στην ογκολογική κοινότητα. Οι ασθενείς αποτελούν τον γνώμονα των ενεργειών μας, χαράσσοντας την στρατηγική μας, καθώς και μια πρακτική καινοτομίας αναφορικά με την φροντίδα τους. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η ταχύτερη ανακάλυψη και παροχή καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Το πάθος μας στην IPSEN είναι να δουλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, για τους ασθενείς», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Vincent Carrere.

«Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα πολύτιμο και συνεχώς ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για τους ασθενείς με καρκίνο. Επίκεντρο της δουλειάς μας στην IPSEN είναι οι στενές συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και βιοτεχνολογικό επίπεδο, στοχεύοντας στην αύξηση της γνώσης και στη δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη ή εξέλιξη νέων θεραπευτικών επιλογών, δουλεύοντας μαζί με τους κορυφαίους επιστήμονες του σήμερα», ανέφερε, τέλος, ο κ. Βύρων Μαρκούσης, Ιατρικός Διευθυντής της IPSEN.

Check Also

Γιορτή χαράς από την «Καρδιά του Παιδιού» για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις …