Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Hμερίδες ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κρήτη για τη νόσο των λεγεωναρίων

Hμερίδες ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κρήτη για τη νόσο των λεγεωναρίων

Με συμμετοχή περισσότερων από 150 εκπροσώπων του υγειονομικού και επιχειρηματικού – ξενοδοχειακού κόσμου των Χανίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Ιουνίου, επιστημονική ημερίδα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με θέμα «Η νόσος των λεγεωναρίων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων “Δημοσθένης Γαγάνης”.

Σημειωτέον ότι καταγράφεται αυξητική τάση στα κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων τόσο στη χώρα μας, όσο και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων. Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δ. Νικολακάκης, ενώ ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποίησαν η Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ζωονόσων, κ. Α. Ψαρουλάκη, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικός Επιθεωρητής, κ. Π. Γιασαφάκης, καθώς και επιστημονικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε την εξαιρετική σημασία της ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου σχετικά με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και, κυρίως, για την προστασία των τουριστών. Έμφαση δόθηκε στα βασικά μέτρα προστασίας στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως η συχνή και σωστή συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού και των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Υπογραμμίστηκε, επιπλέον, η σημασία της άμεσης έναρξης θεραπευτικής αγωγής, καθώς και το γεγονός ότι η νόσος των λεγεωναρίων δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά κυρίως μεταδίδεται μέσω της έκθεσης σε πηγές όπως οι κεφαλές του ντους, συντριβάνια και συσκευές που δημιουργούν αερολύμματα (μικροσκοπικά σταγονίδια).

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ημερίδα στο Ηράκλειο, στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα: https://bit.ly/2y8cmAz

Γενικές πληροφορίες για τη νόσο: https://bit.ly/2LTwZ5o

Check Also

Αλλαγή προσήμου για τον Κικίλια

Ο Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά το έργο όλων των υπουργείων με στόχο την αξιολόγηση, μία έννοια …