Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Gilead Sciences Ελλάς και ΕΕΜΑΑ ολοκλήρωσαν τη διαδρομή ενημέρωσης για τον HIV/AIDS

Gilead Sciences Ελλάς και ΕΕΜΑΑ ολοκλήρωσαν τη διαδρομή ενημέρωσης για τον HIV/AIDS

Ολοκληρώθηκε η διαδρομή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV/AIDS που υλοποίησε η εταιρεία Gilead Science Hellas, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ).

Η διαδρομή ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου μέσω των συρμών του μετρό, οι οποίοι «μετέφεραν» μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά του ιού του HIV και ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ιού HIV/AIDS, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα και στην πλατεία Συντάγματος, όπου λειτούργησαν σημεία ενημέρωσης.

Τριάντα πέντε χρόνια από την εμφάνισή του, ο ιός HIV εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική παγκόσμια πρόκληση Δημόσιας Υγείας. Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV, παγκοσμίως.

Ήδη το 2017 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμώνται ότι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με 1 στους 6 να μη γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.

To 2014 το UNAIDS έθεσε ως στόχο έως το 2020:

  • 90% των ανθρώπων που ζουν με HIV να έχουν διαγνωστεί
  • 90% των διαγνωσμένων να λαμβάνει θεραπεία
  • 90% των ανθρώπων σε θεραπεία να έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο.

Η Gilead παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για την επίτευξη των στόχων του UNAIDS, υποστηρίζει πολλαπλά προγράμματα που στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μέσω ειδικών προγραμμάτων και συνεργασιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, που στόχο έχουν την άρση εμποδίων κόστους και υποδομών, πάνω από 11,5 εκατομμύρια ασθενείς σε περισσότερες από 130 χώρες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της. Παράλληλα, συνεχίζει εντατικά την έρευνα για να ανακαλύψει και να αναπτύξει ακόμα πιο προηγμένες θεραπείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 η Gilead Sciences αναδείχθηκε ο κορυφαίος χρηματοδότης προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτοντας περισσότερα από 120 εκατ. δολάρια.

«Στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώνεται μια διαδρομή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ιού του HIV με κεντρικό μήνυμα “Σταματάμε τον Ιό. Η έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση του HIV έφεραν επανάσταση στη θεραπευτική, κατ’ αρχάς με την δραματική μείωση των θανάτων από AIDS ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Πλέον η σύγχρονη θεραπευτική στοχεύει στη διασφάλιση της μακροχρόνιας υγείας και της ποιότητας ζωής για τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV, και αυτή είναι η βασική επιδίωξη της εταιρείας Gilead. Παρά τη σημαντική πρόοδο στη θεραπεία, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας κατά του HIV δεν έχει τελειώσει. Ο ιός παραμένει μια σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε», δήλωσε ο Γεν. Διευθυντής της Gilead Science Hellas, κ. Σάββας Χαραλαμπίδης.

Check Also

Ομοφοβική εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι

Το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας, έγινε …