Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «GENEROUS Γνώση» στα ακριτικά σχολεία από την GENESIS Pharma

«GENEROUS Γνώση» στα ακριτικά σχολεία από την GENESIS Pharma

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα προσφοράς, με στόχο την ενίσχυση των σχολείων ακριτικών περιοχών σε όλη την Ελλάδα, με εξοπλισμό Πληροφορικής και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής τους υποδομής. Πρόκειται για το πρόγραμμα «GENEROUS Γνώση» που δημιουργήθηκε ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε υποστηρικτικό εξοπλισμό διδασκαλίας και τεχνολογίας, δίνοντας προτεραιότητα σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Πρώτοι σταθμοί του Προγράμματος «GENEROUS Γνώση» ήταν η Κάλυμνος και η Τέλενδος όπου, εντός του Οκτωβρίου, 4 σχολεία παρέλαβαν καινούργιους φορητούς υπολογιστές, σχολικό εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου και γραφική ύλη για όλο το σχολικό έτος.

Η υποστήριξη σχολείων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις υποδομών είναι για την GENESIS Pharma μια μακροχρόνια δέσμευση, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2010, με δράσεις όπως παροχή υπολογιστών και βιβλίων σε σχολικές μονάδες και βιβλιοθήκες σε όλη την ακριτική Ελλάδα, εργασίες αποκατάστασης σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αττικής, καθώς και διάθεση γευμάτων, μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis.

«Πιστεύουμε στη δύναμη των παιδιών και των νέων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον με εφόδιο τη γνώση, γι’ αυτό και η εκπαίδευση, η επιμόρφωση, αλλά και η κάλυψη αναγκών σχολείων αποτελούν για εμάς μια σημαντική προτεραιότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόσβαση στην τεχνολογία και η διασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής που διευκολύνει το διδακτικό έργο είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε παιδιά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στις μικρότερες σχολικές μονάδες, να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε σύγχρονα εργαλεία μάθησης», σημείωσε ο κος Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma.

Check Also

H ΕΔΑΕ στο πλευρό της LEO Pharma στην ενημέρωση για την ψωρίαση

«Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες σου συνήθειες λόγω της Ψωρίασης» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής …