Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / FDA: Εξετάζει αυστηρότερους κανόνες για την έκτακτη έγκριση εμβολίου κατά του COVID-19

FDA: Εξετάζει αυστηρότερους κανόνες για την έκτακτη έγκριση εμβολίου κατά του COVID-19

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέους και πιο αυστηρούς κανόνες σχετικά με μια έκτακτη έγκριση ενός εμβολίου κατά της πανδημίας COVID-19, μειώνοντας έτσι τις ελπίδες για το ενδεχόμενο έγκρισης ενός εμβολίου πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα “The Washington Post”.

Ο Οργανισμός προχωρεί στην κατάρτιση του πλαισίου των νέων κανόνων προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη του κοινού. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί στα θέματα υγείας ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας παρέμβασης της κυβέρνησης Τραμπ στη διαδικασία έγκρισης ενός εμβολίου.

Ο FDA αναμένεται να ζητήσει από τους παρασκευαστές εμβολίων, που επιζητούν μία έκτακτη έγκριση, να παρακολουθήσουν δοκιμές μέσου χρονικού διαστήματος τουλάχιστον δύο μηνών σε ανθρώπους, αφού αυτοί λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Check Also

Ανανεώνεται ο χάρτης την Δευτέρα: Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η Άρτα, ο …