Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Εγκαίνια μεν, σημαντικές ελλείψεις δε

Εγκαίνια μεν, σημαντικές ελλείψεις δε

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του εν λόγω έργου. Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του νοσοκομείου, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, προσήλθαν συνολικά 208 ασθενείς. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 128 άτομα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών ανήλθε στα 80. Το κοινό εξυπηρετήθηκε από τα εξής τμήματα: γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και χειρουργικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, το μικροβιολογικό και το τμήμα υπερήχων.

Μια διαφορετική εικόνα δίνει, ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία.

«Επ’ αφορμής του γεγονότος που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου γυναίκα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Κρήτης για να γεννήσει λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, δίνοντας κίνητρα στους ιατρούς να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της χώρας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο Ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Υπάρχει δε πρόβλημα στην έκδοση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων, ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης Ιατρών.

Το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία», τονίζει ο ΙΣΑ.

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …