Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Eπάγγελμα υπό εξαφάνιση ο τραυματιοφορέας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Eπάγγελμα υπό εξαφάνιση ο τραυματιοφορέας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Οι ελλείψεις τραυματιοφορέων συμβάλλουν κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, στις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς που αποτελούν έκτακτα περιστατικά, οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία και καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς, έως τον Ιούνιο 2019 υπηρετούσαν στα νοσοκομεία συνολικά 2.300. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Δεν φτάνει που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις, για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως Σχολικούς φύλακες στους Δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87)», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια, για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ.

Τον Φλεβάρη του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ενώ 180 συνταξιοδοτούνται έως το τέλος του έτους. Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις, θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς, οι πλείστοι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος!

Ο εξοπλισμός, καρότσια, φορεία, είναι διαλυμένα. Δεν υπάρχουν, σε πολλές περιπτώσεις, ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι τραυματιοφορείς με διαλυμένα φορεία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μεταφέροντας ασθενείς.

Οι μισθοί είναι, κατά μέσο όρο, 700 ευρώ το μήνα, ενώ οι τραυματιοφορείς δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ανακοινώνοντας ότι θα στηρίξει τη Στάση Εργασίας των Τραυματιοφορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00. «Θα είμαστε όλοι στη συγκέντρωση, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας», καταλήγει.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την απορριπτική απόφαση του Εφετείου κατά Πολάκη

Σε απάντηση δημοσιευμάτων, αλλά και αναρτήσεων του κυρίου Πολάκη, αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου …