Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Eνημερωτική εκδήλωση για το Πάρκινσον, στις 9 Απριλίου

Eνημερωτική εκδήλωση για το Πάρκινσον, στις 9 Απριλίου

Η Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Ακαδημίας Νευροεπιστημών, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο του Πάρκινσον (11 Απριλίου), διοργανώνει την Τρίτη 9 Απριλίου ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα «Ζώντας με τη Νόσο του Πάρκινσον. Βήματα που αλλάζουν τη ζωή». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ορθή ενημέρωση των ασθενών με Πάρκινσον, των οικείων τους και του κοινού για τις σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη στη διάγνωση και τη θεραπεία του Πάρκινσον.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, νευρολόγοι, ιατροί φυσικής αποκατάστασης, ψυχολόγοι – ψυχοθεραπευτές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία στη νόσο του Πάρκινσον. Προσκεκλημένη στην εκδήλωση είναι η χορογράφος κα Γκαλένα Βελίκοβα, η οποία διαθέτει PhD in Dance Movement Therapy και θα αναφερθεί στη σημασία της χοροθεραπείας για τους ασθενείς με Πάρκινσον για τη βελτίωση της κινητικότητας, αλλά και την αντιμετώπιση μη κινητικών συμπτωμάτων, όπως η κατάθλιψη και η κόπωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Banquet, με ώρα προσέλευσης τις 16:30.

«Με ευθύνη απέναντι στους ασθενείς και τους οικείους τους διοργανώνουμε για Τρίτη συνεχή χρονιά την ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς η τεκμηριωμένη ενημέρωση αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την καλύτερη πρόγνωση της νόσου. Στόχος μας είναι οι ασθενείς να μας θέσουν τις απορίες τους για τη νόσο και να τους παροτρύνουμε μέσω των απαντήσεών μας να κάνουν τα απαραίτητα βήματα που θα τους αλλάξουν τη ζωή. Η συνεργασία του ασθενή με τον θεράποντα νευρολόγο και η συμμόρφωση στις εξατομικευμένες προτεινόμενες θεραπευτικές λύσεις αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα για την καλύτερη διαχείριση της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας είναι επίσης αποφασιστικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Είναι επιτακτικό να εξαλείψουμε τα στερεότυπα και να μεταδώσουμε ένα ουσιαστικό μήνυμα ελπίδας που βασίζεται σε αντικειμενικά επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γεώργιος A. Τάγαρης, Νευρολόγος, Διευθυντής στη Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Εκπρόσωποι της Ακαδημίας Νευροεπιστημών, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πάρκινσον, θα βρίσκονται την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, με ενημερωτικό περίπτερο για τη νόσο του Πάρκινσον.

Check Also

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Η προστασία των νέων από το κάπνισμα, η σχέση με τον COVID-19 και οι μελέτες περί «ευεργετικής νικοτίνης»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του …