Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Eνημέρωση κοινού από το ΚΕΦΙ για το μελάνωμα

Eνημέρωση κοινού από το ΚΕΦΙ για το μελάνωμα

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικής ενημέρωσης κοινού και ασθενών για θέματα που αφορούν διάφορες μορφές καρκίνου, την πρόληψη και τη διαχείρισή τους, πραγματοποίησε στο Ε.Ι.ΠΑΣΤΕΡ Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ηλιακή Ακτινοβολία και Μελάνωμα, Γνώση Πρόληψη, Αντιμετώπιση».

Σημαντικοί επιστήμονες υγείας έκαναν εισηγήσεις σχετικά με τη σχέση ήλιου και μελανώματος, αλλά και των τρόπων προφύλαξης απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, τον έλεγχο των σπίλων, την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος και την κληρονομικότητα της νόσου.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας, στις κατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο και στην προστασία των παιδιών από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Στην ενότητα που αφορούσε στην αντιμετώπιση της νόσου, έγινε ενημέρωση για τη χειρουργική αντιμετώπιση του Μελανώματος, αλλά και για το πώς η ανοσοθεραπεία άλλαξε τα δεδομένα σχετικά με το μελάνωμα.

H εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το κοινό.

Η όλη ενημέρωση μεταδόθηκε πανελλαδικά μέσω Διαδικτύου, από τον Δίαυλο, ενώ σύντομα θα ανέβουν όλες οι παρουσιάσεις στο κανάλι του Κ.Ε.Φ.Ι., στο YouTube.

Το Κ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους τους επιστήμονες Υγείας: Ελένη Γκόγκα, Μιχάλη Βασλαματζή, Άννα Τάγκα, Ειρήνη Σουλιώτη, Απόστολο Λασκαράκη, Νικόλαο Μαλτζάρη, Κωνσταντίνα Φραγκιά, Φλωρεντία Φωστήρα, Ελίνα Θεοδωρακοπούλου και Ειρήνη Ταμβάκη.

Επίσης, ευχαριστεί το Ε.Ι. Παστέρ και τους ανθρώπους του για τη σημαντική υποστήριξη και διάθεση του αμφιθεάτρου, καθώς και τις φαρμακευτικές εταιρείες: BMS, Novartis, Pfizer, La Roche-Posay.

Check Also

Ο COVID-19 στα αστικά κέντρα: 145 ενεργά κρούσματα στην Αθήνα, 66 στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη τηλεοπτική ενημέρωση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε …