Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / #destoallios: Η ψωρίαση δεν μεταδίδεται!

#destoallios: Η ψωρίαση δεν μεταδίδεται!

Εκατοντάδες συμμετέχοντες μετέδωσαν το μήνυμα πως η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια δερματολόγου, σε δύο ειδικές υπαίθριες δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πασχόντων σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και την τακτική ιατρική παρακολούθηση από δερματολόγο, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου σε βάθος χρόνου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στις 22 – 23 Ιουνίου και 29 – 30 Ιουνίου, λειτούργησε περίπτερο ενημέρωσης σε δημόσιους χώρους στην Αττική, ενημερώνοντας για τη νόσο συνολικά περίπου 2.000 ενδιαφερόμενους, οι οποίοι συμμετείχαν και σε μια δημιουργική δράση ενάντια στον μύθο της μεταδοτικότητας. Μέσα στις 24 ώρες της συνολικής του λειτουργίας, το περίπτερο γέμισε με περισσότερα από 1.350 θετικά μηνύματα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, μέσα από την ιστοσελίδα www.destoallios.gr οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη μη μεταδοτικότητά της, μέσω ειδικής εφαρμογής. Όσοι πάσχοντες το επιθυμούν, δε, μπορούν να βαθμολογήσουν την επίδραση της νόσου στην καθημερινότητά τους, συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο του Δερματολογικού Δείκτη Ποιότητας Ζωής (DLQI). Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αυτοαξιολόγησης που χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ψωρίασης.

Το όλο εγχείρημα αποτελεί πρωτοβουλία της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma και της διεθνούς φαρμακευτικής εταιρείας Celgene International Sàrl.

Check Also

Κρίσιμη παραμένει η τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του SARS-CoV-2

Στο επιστημονικό περιοδικό Science δημοσιεύθηκε από τους K. Prather και συνεργάτες άρθρο σχετικά με τον …