Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / #denkratiemai: ΕΟΕ και Astellas Ελλάδος ενημερώνουν για την υπερλειτουργική κύστη

#denkratiemai: ΕΟΕ και Astellas Ελλάδος ενημερώνουν για την υπερλειτουργική κύστη

«#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), με την υποστήριξη της Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης και η παρότρυνσή του να επισκεφθεί τον ειδικό ιατρό, τον ουρολόγο, να του μιλήσει για τα συμπτώματα που παρουσιάζει, ώστε στη συνέχεια να λάβει την απαιτούμενη αγωγή για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο συμπτωμάτων με κυρίαρχη την επιτακτικότητα (ξαφνική επιθυμία για ούρηση, που είναι δύσκολο να ανασταλεί) και τη συχνουρία, ενώ ενδέχεται να συνοδεύεται από επιτακτική ακράτεια και νυκτουρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΟΕ, βάσει μιας πληθυσμιακής μελέτης σε δείγμα 16.776 ανδρών και γυναικών άνω των 40 ετών, φάνηκε ότι η συχνότητα της υπερλειτουργικής κύστης στην Ευρώπη είναι 15,6% για τους άνδρες και 17,4% για τις γυναίκες.

Στη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας και την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού, η ηλεκτρονική σελίδα https://denkratiemai.gr/ αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα συμπτώματα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερλειτουργικής κύστης, ενώ παράλληλα μπορεί να βρει απαντήσεις σε ενδεχόμενες ερωτήσεις/απορίες, αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Κεντρικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μιλούν για αγαπημένες καθημερινές δραστηριότητες και ασχολίες (ένα ταξίδι, το θέατρο, η βόλτα με φίλους, μια εκδρομή κ.λπ.), τις οποίες συχνά αποφεύγουν λόγω των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν.

Κεντρικό πρόσωπο του spot είναι η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η οποία απευθυνόμενη στο κοινό, τους συμβουλεύει να μην αφήνουν την πάθηση να σταθεί εμπόδιο στη ζωή τους και τους παροτρύνει να επισκεφθούν άμεσα τον Ουρολόγο τους. Το spot θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα, μετά από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), και η εκστρατεία θα φιλοξενηθεί και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία, επεσήμανε: «Η ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα. Η υπερλειτουργική κύστη είναι μια κοινή πάθηση, αφού επηρεάζει πάνω από 49 εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητες και ασχολίες του ατόμου, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και κοινωνική του ζωή. Με την κατάλληλη αγωγή, όμως, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

«Η εκστρατεία “#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!” εντάσσεται στην εταιρική δέσμευση της Astellas για προώθηση της πρόσβασης στην υγεία. Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Θεωρώντας ότι η Γνώση αποτελεί το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης, με την εκστρατεία θέλουμε να ενθαρρύνουμε το κοινό –και ειδικότερα τους πάσχοντες– να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να επισκεφθούν τον ουρολόγο. Αφού συζητήσουν μαζί του τα συμπτώματα, στη συνέχεια θα τους συμβουλεύσει ως ειδικός επιστήμονας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνδρόμου», τόνισε αναφερόμενος στην εκστρατεία ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas.

Check Also

«Κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία» η Roche Hellas – Η τριπλή βράβευση στα Healthcare Business Awards

Δύο χρυσά βραβεία για την ενημερωτική εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», καθώς …