Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Childrencare: Mια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα βρέφη και τα νήπια

Childrencare: Mια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα βρέφη και τα νήπια

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας childrencare.gr, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ιατρών, για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Μέσω τεκμηριωμένων άρθρων, συνεντεύξεων, ερευνών, προσωπικών ιστοριών και γραφημάτων, το childrencare.gr φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, ιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Παράλληλα, η πλατφόρμα διαθέτει μια ιδιαίτερη συλλογική οντότητα (κοινότητα), με έμφαση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας υποστήριξης, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, καθώς και τις αγωνίες τους.

Με τη χρήση του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, τα μέλη του childrencare.gr έχουν συνεχή πρόσβαση σε εκτενείς και αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος νόσου των βρεφών και των νηπίων, καθώς και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις από έγκυρες πηγές.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας, Παιδίατρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μαζί με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών, ευελπιστούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κοινότητα της Ελλάδας με απώτερο σκοπό την πρωτογενή πρόληψη, ιδιαίτερα στα βρέφη και τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νταλούκας κατά τη διάρκεια παρουσίασης, «Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία των γονιών για υπεύθυνη ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών τους, δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα υγείας childrencare.gr. Όραμά μας είναι να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων όσοι θα μας πιστέψουν και θα έρθουν κοντά μας, να ενημερώσουμε τους γονείς για όλα αυτά που θα τους βοηθήσουν να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους».​

Στην παρουσίαση του childrencare.gr παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από τον ΙΣΑ, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να τη στηρίξει με όλα τα μέσα που ο ΙΣΑ έχει στη διάθεσή του.

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας μέσω του e-mail childrencaregr@gmail.com, αλλά και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικότερα στις ακόλουθες σελίδες:

Facebook: @childrencaregr

Twitter: @Childrencaregr

Instagram: @childrencaregr

YouTube: childrencaregr

Check Also

Ο νέος κορονοϊός σε… bullets

• Επιδημιολογικά δεδομένα 15 Φεβρουαρίου 2020 (παρατηρητήριο του Νοσοκομείου Johns Hopkins CSSE) – 67.097 επιβεβαιωμένα …