Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Checkpoint και ODEON: Στις 13 Φεβρουαρίου, ραντεβού με την πρόληψη!

Checkpoint και ODEON: Στις 13 Φεβρουαρίου, ραντεβού με την πρόληψη!

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, το προσωπικό των κινηματογράφων ODEON και οι εθελοντές των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint θα διανέμουν συσκευασίες με δωρεάν προφυλακτικά και χρηστικές πληροφορίες στους θεατές των προβολών του δικτύου, σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και τη σεξουαλική υγεία, ωστόσο εξακολουθούν να περιβάλλονται συχνά από άγνοια, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Το προφυλακτικό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το HIV/AIDS, η ηπατίτιδα B, η σύφιλη και o ιός HPV, ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα και ορισμένους τύπους καρκίνου. Παρέχει, επίσης, σημαντική προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και συμβάλλει έτσι στη μείωση των αμβλώσεων σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο ετήσιος αριθμός τους αγγίζει τις 150.000 ετησίως, με το 25% αυτών να αφορά νεαρά κορίτσια κάτω των 16 ετών.

Η κοινή πρωτοβουλία επιχειρεί να αναδείξει συμβολικά την ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις για τη σεξουαλική υγεία, τα μέτρα πρόληψης και τη σωστή χρήση τους. Η Ελλάδα παραμένει μία από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, όπου η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δε διδάσκεται ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, με αποτέλεσμα την ελλιπή πληροφόρηση των νέων για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ίδια τους την υγεία, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του κάθε ατόμου.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου δίνουμε ραντεβού με την πρόληψη, στα ODEON!

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AHF Europe.

Check Also

Τέλος η διάθεση testers καλλυντικών από τα φαρμακεία, λόγω COVID-19

Όπως ενημέρωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με το άρθρο 19 της από 20.3.2020 Πράξης …