Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / “Because I Say So”: Η Servier μας ενημερώνει για την υπέρταση

“Because I Say So”: Η Servier μας ενημερώνει για την υπέρταση

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην καταπολέμηση της υπέρτασης, η Servier ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για τη «σιωπηρή νόσο», σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης (ISH). Για όλο τον μήνα Μάιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier οργανώνει μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να κατανοήσει το κοινό τη σημασία ελέγχου της αρτηριακής πίεσης για την υγεία.

Η νέα διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης “Because I Say So”, η οποία ξεκίνησε από τη Servier και υποστηρίζεται από την ISH, είναι βασισμένη στην ενθάρρυνση των νέων ενηλίκων να παρακινήσουν τους γονείς τους και τους αγαπημένους τους να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση.

Ο έλεγχος επιτρέπει στους ηλικιωμένους να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της πίεσής τους και τους οδηγεί άμεσα στη σωστή διαχείρισή της, έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού συμβάντος.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιστρέψει αυτή η ύπουλη πάθηση στο προσκήνιο και να γίνει και πάλι αφορμή για συζήτηση μεταξύ των νέων, αλλά και των μεγάλων, έτσι ώστε η ζωή όλων μας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Περί υπέρτασης

  • Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια πάσχοντες.
  • Η υπέρταση είναι μια «σιωπηρή νόσος», λόγω της έλλειψης συμπτωμάτων.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αγγειακή νόσος, η νεφρική δυσλειτουργία κ.ο.κ.
  • Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί εάν είναι αυξημένη ή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Check Also

I’M POSITIVE: 21 και 22 Νοεμβρίου, η «Θετική Φωνή» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2018, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και η Στέγη του …