Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Bασίλης Κικίλιας περί ΣΔΙΤ: «Άλλο δημόσια υγεία, άλλο κρατική ή κρατικίστικη»

Bασίλης Κικίλιας περί ΣΔΙΤ: «Άλλο δημόσια υγεία, άλλο κρατική ή κρατικίστικη»

«Η προτεραιότητά μας είναι να αναβαθμίσουμε τα ΤΕΠ και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις και νέα κρεβάτια στις ΜΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά περιστατικά. Θα πάμε, όμως, σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, για να προσφέρουμε σε αυτούς τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό τα μηχανήματα και την τεχνολογία αιχμής, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μέσο ασθενή», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ πολλών άλλων, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, στο κανάλι OPEN.

Ως προς την εξαγγελία περί ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), ο Υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει ήδη με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αγοράζει υπηρεσίες από ιδιώτες. «Τα νοσοκομεία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια αγοράζουν υπηρεσίες από ιδιώτες, αλλά τα έκρυβε ο κ. Ξανθός με τον κ. Πολάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας. Και συνέχισε:

«Εάν κοστίζει στο ελληνικό κράτος η διαγνωστική εξέταση στα νοσοκομεία μας Χ και μπορεί ιδιώτης να μου τη δώσει με Χ/2, θα δώσω αυτή τη δυνατότητα στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό-διοικητικό-παραϊατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Και να εξηγήσω: υποστηρίζω και υπερασπίζομαι τη δημόσια δωρεάν υγεία. Άλλο δημόσια υγεία, άλλο κρατική ή κρατικίστικη. Αν μπορώ να παρέχω υπηρεσίες καλύτερες και πιο φθηνές και να τις χρησιμοποιήσουν οι γιατροί του ΕΣΥ για να ανακουφιστεί ο κόσμος, είναι προφανές ότι θα το κάνω».

Check Also

Κοντοζαμάνης: Παράταση των συμβάσεων των επικουρικών μέχρι το τέλος του 2020

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σχετικά με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι …