Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1156 συνολικά στη χώρα μας – Στους 38 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1156 συνολικά στη χώρα μας – Στους 38 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

Η πανδημία καταγράφει ήδη 684 .000 κρούσματα παγκοσμίως και περισσότερους από 32.000 θανάτους. Στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1156. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

69 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες με υποκείμενο νόσημα.

Τα θύματα του ιού αυξήθηκαν κατά έξι σήμερα, με το σύνολο των θανάτων στην Ελλάδα να φτάνει τους 38. Το 58% των θανόντων είχαν υποκείμενο καρδιαγγειακό νόσημα.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτοί που μπαίνουν νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τονίζει ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας ότι πρόσφατη μελέτη δίνει ένα ποσοστό θανάτων των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ που αγγίζει το 47%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού και σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο αναφοράς, ενώ επιπλέον εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …