Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Έτρεξε για τα “Checkpoint” η AbbVie Running Team

8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Έτρεξε για τα “Checkpoint” η AbbVie Running Team

Η AbbVie Running Team, η ομάδα δρομέων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, με τη συμμετοχή της στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στις 17 Μαρτίου, στάθηκε δίπλα στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας – Θετική Φωνή, στηρίζοντας τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint”. Η ομάδα της AbbVie συμμετέχει για 7η χρονιά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και, χάρη στη φετινή συμμετοχή των 80 δρομέων, εργαζομένων και φίλων της AbbVie, και στους δύο αγώνες των 21 χλμ και 5χλμ, κάλυψε περισσότερα από 800 χιλιόμετρα.

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος είναι ο δεύτερος αγώνας στον οποίο συμμετέχει η AbbVie Running Team μέσα στο 2019, μια χρονιά κατά την οποία η ομάδα θα συμμετάσχει συνολικά σε εννέα αγώνες, με αποκορύφωμα τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στις 10 Νοεμβρίου.

«Στο πλαίσιο της δέσμευσης της AbbVie να επιδρά θετικά στη ζωή των ανθρώπων χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς, η AbbVie Running Team μέσα από το δυναμικό της “παρών” στον 8ο Ημιμαραθώνιο στηρίζει έμπρακτα το έργο της Θετικής Φωνής και των “Checkpoint”, που συμβάλλουν διαχρονικά στην προάσπιση της υγείας, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, ηλικία, ταυτότητα, κοινωνική θέση, θρησκεία και οικονομική κατάσταση. Διαχρονικά υποστηρίζουμε όσους προάγουν την αξιοπρέπεια, την ισονομία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα μας φέτος μετρά 7 χρόνια ζωής και, χάρη στην αφοσίωση των μελών της, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θετικής μας συμβολής στη ζωή των συνανθρώπων μας», δήλωσε η Άντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Affairs Director της AbbVie.

Τα “Checkpoint”, ως μία πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του Ιδρύματος AHF Europe, έχουν διενεργήσει πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις και διαγιγνώσκουν κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα. Μέσα από τη λειτουργία τους υποστηρίζεται η εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που ωθούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Η AbbVie Running Team, στο πλαίσιο των συμμετοχών της στις υπόλοιπες δρομικές διοργανώσεις του 2019, θα υποστηρίξει το έργο τής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μέριμνα», η οποία στηρίζει τη φροντίδα παιδιών και εφήβων που βιώνουν σοβαρή ασθένεια ή απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, με παράλληλη στήριξη της οικογένειάς τους και των οικείων τους.

Check Also

H AbbVie προχωρά σε εξαγορά της Allergan έναντι 63 δισ. δολαρίων – H επίσημη ανακοίνωση

H AbbVie ανακοίνωσε χθες, 25 Ιουνίου 2019, ότι προχωρά στην εξαγορά της Allergan, παρασκευάστριας του …