Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 53 ασθενείς διασωληνωμένοι – 22 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 53 ασθενείς διασωληνωμένοι – 22 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 821.

134 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 53 είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και κατά πλειοψηφία άντρες με υποκείμενα νοσήματα.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 22. Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 75 έτη, οι 18 είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες.

36 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο και έχουν διενεργηθεί πάνω από 10.000 εργαστηριακά τεστ για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Τσίοδρας έδωσε έμφαση σήμερα στην ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείξουμε σε χώρους που φιλοξενούν ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες, τονίζοντας ότι σε αυτούς τους χώρους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ο ιός.

Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει ήδη 440.000 παγκοσμίως και έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 19.700 θάνατοι. Δείχνει ότι δεν σέβεται καμία ηλικία και γι’ αυτό στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα προστασίας των ατόμων που φροντίζουν ασθενείς στο σπίτι.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι, τα τελευταία 9 κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη οδήγησαν στην απόφαση να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η εν λόγω περιοχή από σήμερα στις 6 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες με καθολική απαγόρευση των μετακινήσεων. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Check Also

Εγκύκλιος για το Επισκεπτήριο/ Παραμονή Συνοδού σε Ασθενείς και Είσοδο/Παραμονή Ιατρικών Επισκεπτών στα νοσοκομεία

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και με στόχο την …