Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 66 ασθενείς στις ΜΕΘ – 26 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 66 ασθενείς στις ΜΕΘ – 26 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στη χώρα μας με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 966. 66 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες με υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και 2 ακόμη θανάτους από τον νέο κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 28. Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 73 έτη, οι 23 είναι άνδρες και οι 5 είναι γυναίκες.

Στα ευχάριστα νέα, 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και η μητέρα που γέννησε στο Αττικό πήρε εξιτήριο μαζί με το αγοράκι της. Για τα άτομα που έχουν αποσωληνωθεί, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι μεταξύ 52-67 ετών και οι δύο από τους 4 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι είναι «ελεγχόμενη η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ειδικά τεστ αντισωμάτων, λέγοντας ότι δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το κοινό, καθώς μπορούν να δώσουν τα λάθος μηνύματα. «Δεν είναι γι’ αυτή τη φάση της επιδημίας», εξήγησε, τονίζοντας ότι τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά και πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Check Also

Ακμή και μάσκα: Πώς να αποφύγουμε τις εξάρσεις λόγω της συνεχούς χρήσης

Η νέα κανονικότητα της ζωής μας απαιτεί να φοράμε καθημερινά μάσκες και συχνά επί πολλές …