Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 68 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα – Μέχρι 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα!

68 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα – Μέχρι 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα!

Η πανδημία καταγράφει ήδη περισσότερα από 1.140.000 κρούσματα παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό έφτασαν τους 61.188. Στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 517.000 και οι θάνατοι τους 40.903.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας, με το σύνολο να φτάνει τα 1673. Το 55% είναι άνδρες. 343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

92 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Από αυτούς, οι 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

10 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ την ίδια ώρα μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό. Καταγράφηκαν 9 ακόμη θάνατοι στην χώρα μας με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 68. Οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη.

Τι γίνεται με τις μάσκες;
Μιλώντας για το θέμα των μασκών, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι κάποιες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι και άτομα χωρίς συμπτώματα μπορούν να συμμετέχουν άθελά τους στη διάδοση της νόσου. Αυτό οδήγησε κάποιες επιστημονικές ομάδες να συστήνουν την προαιρετική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους όταν υπάρχει αυξημένη επαφή με άλλους ανθρώπους. Φυσικά δεν μιλάμε για τις ιατρικές, χειρουργικές μάσκες που είναι απαραίτητες στα νοσοκομεία, αλλά και για ένα κάλυμμα προσώπου, μια υφασμάτινη μάσκα, ακόμη και μια αυτοσχέδια μάσκα που μπορεί να χρησιμοποιείται προαιρετικά.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη τρεις εβδομάδες!
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα «μένουμε σπίτι» για τρεις ακόμη εβδομάδες, καθώς παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …