Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 6η Επαγγελματική Διημερίδα ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ένα διαδραστικό forum με 420 συνέδρους

6η Επαγγελματική Διημερίδα ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ένα διαδραστικό forum με 420 συνέδρους

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 6ης Επαγγελματικής Διημερίδας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 420 σύνεδροι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδραστικό forum παρουσιάσεων από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς-μέλη του ΣΥ.ΦΑ., για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων τους. Τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Φαρσάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Διονύσιος Ευγενίδης και ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης.

Πέντε ομάδες εθελοντών, συνολικά 33 φαρμακοποιοί, παρουσίασαν από μια θεματική ενότητα, σχετική με την επαγγελματική διάσταση των φαρμακείων, και αξιολογήθηκαν για την παρουσίαση από τους συναδέλφους τους και από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Οι θεματικές ενότητες της Διημερίδας ήταν οι παρακάτω:

  • 1η ομάδα: Πολιτική αγορών και διαχείριση αποθήκης φαρμακείου
  • 2η ομάδα: Προωθητικές ενέργειες, εκπτώσεις, προσφορές και marketing φαρμακείου
  • 3η ομάδα: Το «ταξίδι» του πελάτη στο φαρμακείο: βέλτιστη αξιοποίηση του εμπορικού χώρου (merchandising)
  • 4η ομάδα: Από το πανεπιστήμιο στον πάγκο του φαρμακείου: τι έμαθα, τι δεν έμαθα, τι θα ήθελα να μάθω
  • 5η ομάδα: Πώς ονειρεύομαι το φαρμακείο του μέλλοντος

Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν η 1η και η 4η ομάδα, ενώ επιβραβεύτηκαν και οι άλλες τρεις ομάδες για την προσπάθειά τους και την αρτιότητα των παρουσιάσεών τους.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, κ. Λάζαρος Φαρσάκης, «όλοι είναι νικητές, καθώς για, πρώτη φορά, εκλήθησαν να δουλέψουν ανά ομάδες και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τούς αποζημίωσε».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φαρμακοποιούς παρουσίασε και η ενότητα «Το φαρμακείο στη νέα εποχή», όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Φαρσάκης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε πως στο φαρμακείο στη νέα εποχή «θα πρέπει να ενισχυθεί ο συμβουλευτικός ρόλος των φαρμακοποιών, η συνεισφορά τους στη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή, στην ενημέρωση των πολιτών για την αξία της πρόληψης και στην πληροφόρηση των ασθενών χρονίων νοσημάτων. Παράλληλα, να αναγνωριστεί η προσφορά τους σε ένα πλήθος υπηρεσιών που παρέχονται ήδη μέσα από τα φαρμακεία, όπως η μέτρηση της πίεσης και του σακχάρου, οι εμβολιασμοί κ.λπ.».

Ακόμα, η δρ. Λαμπρινή Πήχα, διδάκτορας του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), ανέπτυξε το θέμα «Υπερβαίνοντας τις προσδοκίες του πελάτη στο φαρμακείο μέσα από άριστη εξυπηρέτηση», τονίζοντας πως, όταν το Φαρμακείο καταφέρει να ξεπεράσει τις προσδοκίες των ασθενών, εκείνοι:

  • Είναι πιθανότερο να συνεχίσουν πιστά τη φαρμακευτική τους αγωγή.
  • Είναι πιθανότερο να κρατήσουν μια σταθερή σχέση με τον φαρμακοποιό τους.
  • Συμμορφώνονται καλύτερα με τις οδηγίες του φαρμακοποιού και συνεργάζονται μαζί του.
  • Είναι πιο πρόθυμοι να συμμετέχουν οι ίδιοι στη θεραπεία τους.

Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ χρυσός χορηγός ήταν η εταιρεία GSK.

Check Also

Γ. Ελευθερίου για εμβολιασμούς: Καμιά αντιπαράθεση με τους φαρμακοποιούς από πλευράς των γιατρών, αλλά…

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Γεωργίου Ελευθερίου, επιχειρεί σήμερα να δώσει …