Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 45 ασθενείς διασωληνωμένοι – 20 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 45 ασθενείς διασωληνωμένοι – 20 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 743. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

134 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη και κατά πλειοψηφία άντρες.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 20.

Οι 17 είναι άνδρες και οι 3 γυναίκες, οι περισσότεροι με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει ήδη 396.000 σε 197 χώρες και πλέον δεν λείπει κάποια χώρα από τον παγκόσμιο χάρτη της πανδημίας.

«Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι οι εστίες αναζωπύρωσης μπορούν να υπάρχουν παντού μετά την άρση των μέτρων.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το πρώτο 24ωρο από την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης, απεστάλησαν επιτυχώς 1.300.000 sms, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε αυτούς που προσπάθησαν ή προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα από αύριο θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

Σχετικά με τις βεβαιώσεις, διευκρίνισε πως η φόρμα Α πρέπει να φέρει υποχρεωτικά σφραγίδα του εργοδότη, αλλιώς δεν ισχύει.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί», αναφερόμενος στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ήταν σωτήριο το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας, καθώς οι έλεγχοι που έγιναν σε 263 επιβάτες που επέστρεψαν από την Ισπανία, έδωσαν 21 άτομα θετικά στον νέο κορονοϊό.

Check Also

Περισσότεροι επιβάτες στα πλοία – Στο 60% ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός

«Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και …