Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 4η χρονιά «Αναπνέω» από τη Νοvartis Hellas και την ΕΠΕ

4η χρονιά «Αναπνέω» από τη Νοvartis Hellas και την ΕΠΕ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εκστρατεία «Αναπνέω», μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), ξεκινάει το ταξίδι της σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Η εκστρατεία «Αναπνέω» σχεδιάστηκε από τη Novartis, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), προσφέροντας παράλληλα δωρεάν σπιρομετρήσεις στους κατοίκους ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, όπου η πρόσβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και προληπτικές εξετάσεις είναι δύσκολη.

Η ΧΑΠ επηρεάζει περίπου 210 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και θεωρείται η τρίτη κύρια αιτία θανάτου. Αποτελεί σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνητότητας και στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός ασθενών ξεπερνά τις 500.000, ενώ η επίπτωσή της φτάνει στο 8,4% στον γενικό πληθυσμό (11,6% στους άντρες και 4,8% στις γυναίκες).

«Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στην ανίχνευση και διάγνωση χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων σε πληθυσμούς χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», δήλωσε ο κ. Σπύρος Ζακυνθινός, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

«Χαίρομαι πολύ που θα συμμετέχω στην ενημερωτική εκστρατεία «Aναπνέω» που αφορά παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Κάθε δράση με σκοπό την προαγωγή υγείας μάς βρίσκει σύμφωνους», σημείωσε επιπλέον η κα Σταματούλα Τσικρικά, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, ιατρός δημόσιας υγείας και εκπρόσωπος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Ρομπόπουλος, Ιατρός-Ενδοκρινολόγος, Ιατρικός Διευθυντής της Novartis Hellas, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Novartis Hellas, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους Έλληνες ασθενείς, βρίσκεται στο πλευρό των ακριτών μας για 4η συνεχή χρονιά, προβάλλοντας τη σημαντικότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για μια υποτιμημένη νόσο, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Ευχαριστούμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την πολύτιμη επιστημονική υποστήριξη και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να βοηθούμε τους συμπολίτες μας σε απομακρυσμένες περιοχές να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής».

Φέτος η εκστρατεία «Αναπνέω» θα ταξιδέψει σε έξι διαφορετικούς ακριτικούς προορισμούς: Κάσο, Καστελόριζο, Νίσυρο, Καρδαμύλη, Ζαγοροχώρια και Σαμοθράκη. Η ομάδα του «Αναπνέω», με τη συνοδεία γιατρού-εκπροσώπου της ΕΠΕ, θα ταξιδεύει από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο για να ενημερώνει και να εξετάζει τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Αναλυτικά για τον Ιούλιο:

 • Κάσος: Πέμπτη – Παρασκευή 13-14/07
  Λιμάνι Κάσου (πλησίον αίθουσας αναμονής επιβατών)
  10:00-13:00
 • Καστελόριζο: Τρίτη – Τετάρτη 19-20/07
  Κεντρικό λιμάνι Καστελόριζου (πλησίον του ιατρείου)
  10:00-13:00
 • Νίσυρος: Σάββατο – Κυριακή 22-23/07
  Δημαρχείο Νισύρου
  10:00-13:00

Check Also

«Κάνουμε θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο»: Μια… θορυβώδης εκστρατεία για την Ηπατίτιδα C

H Ηπατίτιδα C αποκαλείται «αθόρυβη νόσος», καθώς για πολλά χρόνια είναι ασυμπτωματική, με αποτέλεσμα πολλοί …