Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 387 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Στους 5 οι θάνατοι.

387 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Στους 5 οι θάνατοι.

35 τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν στη χώρα μας σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Μέχρι στιγμής, έχουν εξεταστεί 4.900 δείγματα.

Βάσει των παραπάνω, τα κρούσματα συνολικά έφτασαν τα 387. Εξ αυτών, 60 δεν έχουν σαφές ιστορικό ταξιδιωτικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα.

70 άτομα νοσηλεύονται και 11 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη.

Σήμερα σημειώθηκε ακόμα ένας θάνατος. Πρόκειται για έναν άνδρα με υποκείμενα νοσήματα. Οι θάνατοι, έτσι, φτάνουν πλέον τους 5. Μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 68 έτη.

Η ευχάριστη είδηση είναι ότι πλέον 14 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και την αναστολή τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, ιδιαίτερα εκείνους που προέρχονται από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως π.χ. από το Ηνωμένο Βασίλειο, τους αντιμετωπίζουμε σαν να έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα».

Στη συνέχεια, μιλώντας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι από αύριο, Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 06:00, απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε., παρά μόνον αν προκύπτει απολύτως απαραίτητη συνθήκη, η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή με οικογένεια. Όσοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα πρέπει να περιοριστούν.

Επιπλέον, στους Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς πολίτες της Ε.Ε. επιτρέπεται η είσοδος μεν, αλλά με ηχηρή σύσταση να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι θα υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, ενώ θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται και απαραίτητα μέτρα περίφραξης. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί ειδική υγειονομική μονάδα σε κάθε ΚΥΤ, ώστε να εξυπηρετούνται οι εκάστοτε ανάγκες και να μη χρειάζεται να μετακινούνται οι διαμένοντες εκτός δομής.

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για λαϊκές και άμεση απαγόρευση στις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών για προστασία των νησιών

«Μέχρι σήμερα κερδίσαμε τις μάχες που κληθήκαμε να δώσουμε. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τον ίδιο …