Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ., στις 24-26 Νοεμβρίου

27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ., στις 24-26 Νοεμβρίου

Στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 27ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδρια Φυσικοθεραπείας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με τίτλο «Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη: Μια αυτόνομη κλινική προσέγγιση»

Είναι γνωστή η πολύπλευρη, αλλά και πολυετής κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και έχει απλωθεί ασφυκτικά σε κάθε μορφή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας δραστηριότητας. Παράλληλα, τόσο ο ευρωπαϊκός κόσμος όσο και η παγκόσμια κοινότητα, βιώνουν πρωτοφανείς προκλήσεις που απαιτούν νέες στρατηγικές, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα δώσουν «πνοή» σ’ ένα περιβάλλον που «μαραζώνει».

Μέσα σ’ αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια δεν θα μπορούσε ο χώρος, επαγγελματικός και επιστημονικός, της Φυσικοθεραπείας να μην επηρεαστεί και να μην αντιδράσει.

Έτσι, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (WCPT), καθώς και το ευρωπαϊκό της Τμήμα (WCPT-ER), καθόρισαν νέα πλαίσια δράσης για ποιοτική αναβάθμιση, με τη συνεργασία των χωρών-μελών τους, μεμονωμένων φυσικοθεραπευτών και ανεξάρτητων οργανισμών, με σύνθημα το «Κοιτάμε όλοι μαζί Μπροστά».

Η αναγνώριση της τεκμηριωμένης φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης, η προσπάθεια ορισμού και οριοθέτησης του Φυσικοθεραπευτή και του προηγμένου Φυσικοθεραπευτή (Advanced Physiotherapist), η συμβολή της διά βίου μάθησης, καθώς και η συνεργασία με τον ιατρικό χώρο, συμβάλλουν στην επαγγελματική υπευθυνότητα και δημιουργούν το υπόβαθρο για την επίτευξη επαγγελματικής αυτονομίας.

  • Όραμα του 27ου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΠΣΦ είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη φυσικοθεραπεία στον ελλαδικό χώρο, έτσι ώστε να αποκτήσει ευρεία καταξίωση για τη σημαντική συνεισφορά της στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.
  • Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συστηματική εργασία προς παροχή μιας αυτόνομης φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης (autonomy), και στον ελλαδικό χώρο, με την υποστήριξη και ανάπτυξη του προηγμένου Φυσικοθεραπευτή (advanced Physiotherapist) .

«Ευτυχή συγκυρία αποτελεί η φιλοξενία της εκτελεστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας – WCPT και η συμμετοχή των προσκεκλημένων-μελών της, σε στρογγυλή τράπεζα, με θεματολογία που καλύπτει τα μείζονα ζητήματα στρατηγικών στόχων, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Για τον λόγο αυτό προγραμματίζεται επίσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία, καθώς και συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να τονιστούν όλοι εκείνοι οι στρατηγικοί στόχοι που τίθενται και προωθούνται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Θα τονιστεί για άλλη μια φορά πως μπορούν να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι από την επιλογή της φυσικοθεραπείας ως πρώτου μέσου στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς και, κυρίως, μέσω της συμβολής της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στην πρόληψη εκδήλωσης των παθήσεων», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ., κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://files.psf.org.gr/congress/27oPSF_programmaSynedriou.pdf

Check Also

Ολιστική ανακουφιστική φροντίδα, με συμβολή της Φυσικοθεραπείας

Η ανακουφιστική φροντίδα είναι μία φιλοσοφία. Στοχεύει στη βελτίωση ποιότητας ζωής του ασθενή και της …