Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ για την Οστεοπόρωση και σχετική εκδήλωση για το κοινό στη Ρόδο

25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΜΟ για την Οστεοπόρωση και σχετική εκδήλωση για το κοινό στη Ρόδο

Το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O.) πραγματοποιείται στη Ρόδο από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή δύο συγγενών επιστημονικών εταιρειών – του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Η διοργάνωση του Συνεδρίου συμπίπτει φέτος χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου), η οποία διοργανώνεται από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (International Osteoporosis Foundation – IOF), σε περισσότερες από 90 χώρες.

Το Συνέδριο αποσκοπεί σε μια σφαιρική κάλυψη της οστεοπόρωσης και των υπόλοιπων μεταβολικών νοσημάτων των οστών και των επιπτώσεων τους στην υγεία, τη λειτουργικότητα και την επιβίωση του ατόμου. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη γενετική προδιάθεση, τη σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση της οστεοπόρωσης, τις μελλοντικές προοπτικές και κατευθύνσεις, την πρόληψη των καταγμάτων, ιδιαίτερα αυτών του ισχίου, τις σχετιζόμενες με την οστεοπόρωση και επιβαρυντικές για την υγεία και την αυτόνομη διαβίωση των ατόμων καταστάσεις, όπως η σαρκοπενία και η ευπάθεια, τη σημασία της βιταμίνης D στη σκελετική υγεία και, τέλος, την επίπτωση άλλων συχνών παθολογικών καταστάσεων στα οστά.

Ο εορτασμός κάθε χρόνο σηματοδοτεί την έναρξη μιας ετήσιας εκστρατείας με σκοπό την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Το κύριο σύνθημα της καμπάνιας της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης για το 2017 είναι «Αγάπησε τα οστά σου, προστάτεψε το μέλλον σου» (love your bones, protect your future).

Παράλληλα, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» (επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης – IOF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – WHO, με κύριο στόχο την ενημέρωση στα θέματα σκελετικής υγείας) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό της Ρόδου, με θέμα «Μην αφήσεις την Οστεοπόρωση να θρυμματίσει το μέλλον σου. Ενημερώσου-Πρόλαβε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Check Also

Υγεία της Γυναίκας: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για κάθε ηλικία

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με την Ομάδα …