Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 20 χρόνια για το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο ELPEN

20 χρόνια για το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο ELPEN

20 έτη λειτουργίας έκλεισε τον Μάιο το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο (ΕΠΚ) της ELPEN, επιστεγάζοντας την υψηλή, διαχρονική ποιότητα του επιστημονικού έργου που υλοποιεί και επιβεβαιώνει την πρακτική υποστήριξη της ELPEN προς την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξίας του έργου του Ερευνητικού Κέντρου είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα, ο οποίος υπερβαίνει τα 700, εκ ενώ ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται 120 Ερευνητικές Υποτροφίες. Οι υποτροφίες του Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου θεσμοθετήθηκαν μετά από διετή προετοιμασία, το 2011, και χαίρουν νομικής αναγνώρισης από Πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς φορείς.

Το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, κατατάσσεται σήμερα στα μεγαλύτερα εργαστήρια μεταφραστικής βιοϊατρικής έρευνας και εκπαίδευσης στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και το άρτια εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό κατά τα διεθνή πρότυπα.

Κατά τα 20 χρόνια λειτουργίας του, το Κέντρο στηρίζει διεθνείς και εγχώριες επιστημονικές συνεργασίες και πειραματικά προγράμματα με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους φορείς. Οι σημαντικές αυτές συνεργασίες με φορείς απ’ όλο τον κόσμο και οι έρευνες αιχμής υψηλών απαιτήσεων, το κατατάσσουν μεταξύ των λίγων εργαστηρίων εφαρμοσμένης έρευνας και το μοναδικό που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δη από την ελληνική παραγωγική βιομηχανία.

Εξέχουσας σημασίας είναι η επιβράβευση που έλαβε το Κέντρο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του, το 1996, από τον Sir Magdi Yacoub, ο οποίος το χαρακτήρισε ως «φανταστικό καινοτόμο project».

Όπως τονίζει ο κ. Απόστολος Παπαλόης, Βιολόγος, PhD, KGSJ, AMACS, Διευθυντής Ερευνητικού – Πειραµατικού Κέντρου ELPEN, «Το Κέντρο είναι ένα επιτυχημένο πρότυπο και ζωντανή απόδειξη, των μεγάλων δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη συνεργασία Δηµοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Είναι ο οικείος χώρος και των δύο τοµέων, η θερµοκοιτίδα ανάπτυξης και συνδυασµού δυνάµεων, µια αληθινά καινοτόµος ιδέα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Επιστήµη και την Εθνική της Οικονοµία».

Check Also

Αποδοχή των μέτρων για τον κορονοϊό μεν, αλλά γενική χαλάρωση μετά την άρση τους, δείχνει έρευνα του ΙΣΑ

Η αποδοχή της πολιτικής που ακολουθήθηκε για την αναχαίτηση της επιδημίας, η ανάδειξη της αξίας …