Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας

15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας

Από το 2017, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (W.F.O.) έχει ανακηρύξει την 15η Μαΐου «Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας», κατά την οποία οι ορθοδοντικοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να τονίσουν την ανάγκη και σημασία της ορθοδοντικής στη γενική υγεία.

Φέτος, το Δ.Σ. της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας (ΕΟΓΜΕ) γιόρτασε τη μέρα αυτή με μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, στις 11 Μαΐου.

Η Ορθοδοντική είναι η πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη ειδικότητα της Οδοντιατρικής στη χώρα μας, από το 1988. Η ορθοδοντική ειδικότητα εξελίσσεται συνεχώς και είναι χρέος όσων την ασκούν να ενημερώνονται για νέες, κλινικά δοκιμασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Είναι, επίσης, εξαιρετικά κρίσιμη η μελέτη και αντιμετώπιση κάθε ορθοδοντικού ασθενούς ξεχωριστά, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του.

Η ΕΟΓΜΕ αποτελεί την παλαιότερη Εταιρεία Ορθοδοντικών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε πριν 32 χρόνια και, στο διάστημα αυτό, κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και τη σωστή αντιμετώπιση ορθοδοντικών ανωμαλιών, έχοντας διοργανώσει 16 πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια με διεθνείς συμμετοχές διακεκριμένων επιστημόνων, ημερίδες για τη συνεχή επιμόρφωση των Ορθοδοντικών και πλείστα ενημερωτικά προγράμματα για το κοινό.

Το χαμόγελο είναι η κορωνίδα του προσώπου μας και ο καθρέπτης της ψυχής μας. Αυτόν τον καθρέπτη οι ειδικοί ορθοδοντικοί φροντίζουν να τον κάνουν φωτεινό και αστραφτερό.

Επειδή τα δόντια μας είναι πολύ σημαντικά για την όλη υγεία μας και το χαμόγελο μας ακόμη σημαντικότερο, τα παιδιά πρέπει να κάνουν την πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό το αργότερο στα 7 τους χρόνια. Οι ενήλικες αναζητούμε τον ειδικό Ορθοδοντικό είτε μετά από παραπομπή του οδοντιάτρου μας, είτε μόλις νιώσουμε την ανάγκη.

Ένα υγιές χαμόγελο είναι δώρο ζωής. Γιατί το χαμόγελο είναι υγεία, και η υγεία είναι χαρά!

Check Also

ΕΟΔΥ: Περί Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου)

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας. Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι η …