Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Υπουργοί σε αναμονή…

Υπουργοί σε αναμονή…

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και ήδη εδώ και αρκετές ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα ονόματα που προορίζονται για υπουργοποίηση. Έχουμε δει, βέβαια, πολλές φορές κατά το παρελθόν να ανατρέπονται τα όποια προγνωστικά και να τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά, πρόσωπα που ούτε καν «έπαιζαν στα στοιχήματα».

Για το πολύπαθο υπουργείο Υγείας, μια «καυτή πατάτα», όπως το αποκαλούν εδώ και χρόνια όλες σχεδόν οι πολιτικές παρατάξεις, επίσης άρχισαν να «παίζουν» κάποια ονόματα, κυρίως για τη θέση του υφυπουργού. Από τη μία έχουμε τον νυν τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος στάθηκε άξια ως αντιπολίτευση και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω από τα λάθη και τις παραλείψεις της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου. Δυναμικός, καλός γνώστης του χώρου, μοιάζει απόλυτα φυσιολογική η μετάβασή του από σκιώδης υπουργός, σε επίσημο ένοικο της Αριστοτέλους.

Από την άλλη, ένα όνομα που παίζει πολύ τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό του βουλευτή Καρδίτσας, Κώστα Τσιάρα. Ένα πρόσωπο που, επίσης, γνωρίζει πολλά για τον τομέα της Υγείας και ο οποίος ήδη, από τις αρχές του 2000, όταν ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που κάναμε, απέφευγε τον ξύλινο λόγο, έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής στρατηγικής στον εν λόγω τομέα και απαντούσε στοχευμένα και επί της ουσίας.

Είναι και άλλα ονόματα που πέφτουν στο «τραπέζι των στοιχημάτων» και ήδη άρχισαν να ακούγονται και πρόσωπα που προορίζονται για τη θέση του υπουργού. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα πώς θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με ποια κριτήρια θα στελεχώσει τα υπουργεία.

Ικανοί άνθρωποι υπάρχουν και υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και γνώστες των πραγμάτων και άτομα με ριζοσπαστικές ιδέες και ειλικρινείς πολιτικοί, αν και το τελευταίο γίνεται όλο και πιο σπάνιο χαρακτηριστικό στις μέρες μας. Το θέμα όμως είναι να υπάρχει μια γενικότερη πολιτική βούληση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να πάμε ένα βήμα μπροστά. Να υπάρχει η θέληση, το σχέδιο, αλλά και τα μέσα, η στήριξη, ώστε να περάσουμε στα έργα και να δούμε κάτι, επιτέλους, να αλλάζει προς το καλύτερο.

Γράφει ο Θεόδουλος Παπαβασιλείου
t.papavasiliou@tpb.gr

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, την Κυριακή 30 Ιουνίου

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …