Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».

Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

Check Also

Αύξηση 20% της αποζημίωσης των εφημεριών στο ΕΣΥ εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός από βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού …