Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Τριετή σύμφωνα συνεργασίας με τους φορείς Υγείας και αντιμετώπιση της βίας στα νοσοκομεία οι πρώτες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας

Τριετή σύμφωνα συνεργασίας με τους φορείς Υγείας και αντιμετώπιση της βίας στα νοσοκομεία οι πρώτες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας

Τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς θα υπογράψει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας κατά την ειδική, κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Pharma & Health Conference. Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εις βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της πολιτείας, καθηγητές των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όπως τέθηκαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αριστοτέλους, και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο νέος Υπουργός Υγείας έθεσε το modus operandi της νέας ηγεσίας και ανακοίνωσε την υπογραφή τριετών συμφώνων συνεργασίας με όλους τους φορείς του χώρου της Υγείας. Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές. Τα σύμφωνα αυτά θα προκύψουν από τον πρώτο ευρύ γύρο συναντήσεων που θα έχει η νέα ηγεσία με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που μπορούν να φέρουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τον συντονισμό της κλειστής συνάντησης, καθώς και γενικότερα του προγράμματος του συνεδρίου, έχει ο ιατρικός συντάκτης και διευθυντής του Virus.com.gr, κ. Αιμίλιος Νεγκής.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη των ακόλουθων χορηγών:

SILVER SPONSORS: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΕΦ), BFF BANKING GROUP, IQVIA, PFIZER

BRONZE SPONSORS: ASTELLAS, ASTRAZENECA, GSK, KAFEA TERRA/ILLY, MERCEDES, ROCHE HELLAS

DISTINGUISHED CORPORATE PARTICIPATIONS: BAYER, ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, BOEHRINGER INGELHEIM, BRISTOL MYERS SQUIBB, BUSINESS WITH, CENTRAL KEYSTONE, GILEAD, INNEWS,
LEO PHARMA, LINARDAKIS, OGILVY, PUBLIC, SANOFI, SIEMENS HEALTHINEERS.
CORPORATE PARTICIPATIONS: AGILIS, AIDPLUSCARE, FARMASYN, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, LUNDBECK, MEDIAPHARM, MENARINI HELLAS, MERCK, ROCHE DIAGNOSTICS.
UNDER THE AUSPICES OF: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΕΦ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΦΕΕ), PHARMA INNOVATION FORUM, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (ΣΕΙΒ).

Check Also

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη βία κατά των υγειονομικών – Δικαίωση για τον ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης που αφορά …