Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Το «προΣfΕΕρουμε» στα ΚΦΑΑ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Αθήνας

Το «προΣfΕΕρουμε» στα ΚΦΑΑ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη, κλιμάκιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και σε λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ε.Ε.Σ. Αθήνας παρέχεται φιλοξενία αυτή την περίοδο σε ενενήντα τέσσερις (94) ασυνόδευτους ανήλικους, εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, από επίτροπο ή άλλον ενήλικα, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την επιμέλειά τους. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών υπηρεσιών, στοχεύει όχι μόνο στην εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους ανήλικους, αλλά και στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Το κλιμάκιο του ΣΦΕΕ διέθεσε φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ. παρέδωσε στους φιλοξενούμενους ανήλικους μαθήματα Α’ Βοηθειών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Σ. ήταν ο Πρόεδρος, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, τον οποίο συνόδευε η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ, κα Αρετή Κεντιστού. Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Μιχάλη Χειμώνα, και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας του Συνδέσμου, κα Μαρία Λεοντάρη, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις των Κέντρων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Το ταξίδι του ‘προΣfΕΕρουμε’ επεκτείνεται και σε άλλη μια ευπαθή ομάδα, τους ασυνόδευτους ανηλίκους, πράγμα που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των παιδιών που επισκεφθήκαμε σήμερα, για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

«Ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία, με γνώμονα τον κοινό μας αγώνα για τη στήριξη των ασθενών και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο ΣΦΕΕ θεωρούμε σημαντικό το έργο και τη δράση του Ε.Ε.Σ. Τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για το φαρμακευτικό κλάδο, ο ΕΕΣ εκφράζει τις αξίες που πρεσβεύουμε και εμείς οι ίδιοι, ενώ το έργο του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε από το 2016», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «προΣfΕΕρουμε» στον σύνδεσμο: https://www.sfee.gr/category/ipefthinotita/koinoniki-protovoulia-prosfeeroume/

Check Also

Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με …