Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / «Το μετέωρο βήμα του Φαρμακείου», στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών

«Το μετέωρο βήμα του Φαρμακείου», στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών

«Η κρίση μας δίδαξε πολλά. Το Φάρμακο και το Φαρμακείο στοχοποιήθηκαν υπέρμετρα. Πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο του Φαρμακείου για να δούμε ‘φως στο τούνελ’. Τα θεσμικά ζητήματα παραμένουν πάντα και συνεχώς αναφύονται καινούργια, τα οποία και διεκδικούμε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Στον ΠΦΣ δίνουμε έμφαση στη δια βίου εκπαίδευση και στις νέες μορφές φαρμακείων, ώστε να μην αγωνιά ο μέσος φαρμακοποιός για την επιβίωσή του. Και για τις νεότερες γενιές προωθούμε το επαγγελματικό ταμείο».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, συντονίζοντας στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το μετέωρο βήμα του Φαρμακείου» στο 19ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, υπό τον τίτλο «Φαρμακευτική Νοημοσύνη 2030». Στο τραπέζι συμμετείχαν οι κ.κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης, Αντιπρόεδρος ΠΦΣ, και το μέλος του ΔΣ, κ. Γιάννης Δαγρές.

Ο κ. Βαλτάς επεσήμανε την επιτυχία της στοχοποιημένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του ΠΦΣ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον εμβολιασμό 3 εκατομμυρίων πολιτών, έναντι 2,2 εκατομμυρίων την περασμένη χρονιά, και ανέφερε πως η υπεραξία των Φαρμακείων είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι το φαρμακείο επιβίωσε, και αυτό που επιζητούμε πλέον είναι πιο ισχυρές μονάδες. Για τον λόγο αυτόν, η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα για τη στήριξη των φαρμακείων.

Ο κ. Δαγρές ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα φαρμακεία είναι οργανικά κομμάτια του συστήματος υγείας, με επιχειρηματικά χαρακτηριστικά.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη φαρμακευτική πολιτική: Όσα συζητήθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με κεντρικό …