Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Την ταλαιπωρία των ρευματοπαθών με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπενθύμισε με επιστολή της η ΕΛΕΑΝΑ

Την ταλαιπωρία των ρευματοπαθών με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπενθύμισε με επιστολή της η ΕΛΕΑΝΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (EΛEANA), με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό, υπενθύμισε και πάλι τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματικά νοσήματα με την υπάρχουσα διαδικασία στην παραλαβή των αναγκαίων φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η ταλαιπωρία των ασθενών είναι πολύ μεγάλη, λόγω των δύσκολων μετακινήσεων μέχρι τα λιγοστά σημεία εξυπηρέτησης στο δίκτυο φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της πολύωρης αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Με την επιστολή της, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα αιτείται την επανέναρξη της διαδικασίας σχετικά με την ευρείας κλίμακας χορήγηση φαρμάκων του Ν. 3816/2010 σε εξωτερικούς ασθενείς και από τα νοσοκομειακά φαρμακεία. Η συγκεκριμμένη διαδικασία διακόπηκε απότομα λόγω των μνημονιακών οριζόντιων περικοπών στα κονδύλια των νοσοκομείων που αφορούν στο Φάρμακο.

«Μια τέτοια λύση θα αύξανε άμεσα τα σημεία εξυπηρέτησης των ασθενών, ενώ παράλληλα θα έλυνε και αρκετά λοιπά συνοδά προβλήματα ασφάλειας και καταγραφής, για τα οποία σήμερα η εικόνα είναι ασαφής, δεδομένου ότι στα νοσοκομειακά φαρμακεία τηρούνται τόσο οι διαδικασίες παρακολούθησης της ‘ψυχρής αλυσίδας’ για τα θερμοευαίσθητα φάρμακα, όσο και τα μητρώα ‘registries’ εξυπηρετούμενων ασθενών ανά πάθηση και θεραπεία», ανέφερε στην επιστολή η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, κα Αθανασία Παππά.

Η ΕΛΕΑΝΑ θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια υποστήριξης των νοσοκομειακών φαρμακείων του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα κονδύλια, με στόχο τη διεύρυνση της εξυπηρέτησης των ρευματοπαθών, αλλά και των άλλων χρονίως πασχόντων, με αναντικατάστατα φάρμακα υψηλού κόστους που απαιτούν οι θεραπείες τους, υπό συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας για όλους.

Check Also

Δράση ενημέρωσης εργαζομένων για την εμμηνόπαυση από τη Bristol Myers Squibb Ελλάδας

Μια ακόμη πρωτοβουλία  έμπρακτης υποστήριξης και ενδυνάμωσης του γυναικείου προσωπικού της, και όχι μόνο, ανέλαβε …