Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Τετράωρη στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου

Τετράωρη στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου

Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

«Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, και η Κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, ο μισθός του Μαρτίου θα περικοπεί. Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό τον μήνα και χωρίς το επίδομα 580 ευρώ.

Αρνείται η Κυβέρνηση να μας εντάξει στα ΒΑΕ. Υποστήκαμε τις δυσμενείς διατάξεις της ενοποίησης στον ΕΦΚΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων, και η Κυβέρνηση αρνείται τις συντάξεις μας στα ΒΑΕ, που είναι υποχρέωσή της.

Δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας στα 67 μας χρόνια. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία, πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. 3000 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα)», σημειώνει στη σχετική προκήρυξή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρίμηνη παράταση στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και …