Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Τα drones στην υπηρεσία της Γραμμής Ζωής – Silver Alert και της ΕΟΔΑ

Τα drones στην υπηρεσία της Γραμμής Ζωής – Silver Alert και της ΕΟΔΑ

H flygreecedrone έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη Γραμμή Ζωής – Silver Alert 1065 και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό να βοηθήσει εθελοντικά στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση αγνοουμένων ή ανθρώπων που χρειάζονται άμεση βοήθεια, μέσω της χρήσης σύγχρονων drones.

Eνεργώντας πάντα με γνώμονα την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά και την πολυετή εμπειρία της στον χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η flygreecedrone κινητοποιείται άμεσα για τον έγκαιρο εντοπισμό κάθε εξαφανισμένου ατόμου (σε δύσβατες και μη περιοχές) και το αίσιο τέλος για εκείνον και την οικογένειά του. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 82 χλμ πτήσεων σε 16 αποστολές για την ανεύρεση ηλικιωμένου στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Χρησιμοποιώντας ιπτάμενες κάμερες, η ομάδα της flygreecedrone, μπορεί να κάνει εναέριες βόλτες πάνω από καταλύματα, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια και έργα υποδομών, μέχρι και παραλίες με κρυστάλλινα νερά, δάση, αμπελώνες και καταφύγια. Επιπλέον, κάθε είδους επιχείρηση μπορεί να προωθηθεί στο Διαδίκτυο μέσω των εναέριων βίντεο και φωτογραφιών υψηλής, ενώ αναξιοποίητα κονδύλια μπορούν να επενδυθούν για την προβολή ενός τόπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Τα οφέλη από τη χρήση των σύγχρονων drones είναι πολλαπλά. Τα πτητικά αυτά μέσα, εκτός από εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, έχουν και ρόλο σωτήριο, όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή. Μπορούν να εντοπίσουν και να προλάβουν άμεσα μια εστία φωτιάς που τείνει να εξαπλωθεί, πετώντας πάνω από μια δυσπρόσιτη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Μπορούν, επίσης, να συνεισφέρουν στην παρακολούθηση λουομένων σε δημοφιλείς παραλίες και, πολλές φορές, να λάβουν ενεργό ρόλο σε προσπάθειες διάσωσης με σωσίβια.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.flygreecedrone.gr και flygreecedrone@gmail.com

Check Also

«ΜΕΘ: Η πραγματικότητα σε αριθμούς»: Το βίντεο του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ

«ΜΕΘ: Η πραγματικότητα σε αριθμούς» ονομάζεται βίντεο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο παρουσιάζεται …